‘Motivatie krijg je door elkaars fysieke nabijheid’

‘Motivatie krijg je door elkaars fysieke nabijheid’

Leuk die digitale spelletjesavonden, samenspeelvideo’s of virtuele repetities. Hoe lang houden mensen het vol om op die manier lid te blijven van een vereniging? KNMO Klankwijzer legde deze vraag voor aan Justus Uitermark, socioloog en hoogleraar stadsgeografie aan de Universiteit van Amsterdam.

“Je wordt enthousiast van iets, krijgt motivatie voor iets of gaat ergens in geloven door bij elkaar te komen, door elkaars fysieke nabijheid, door je samen in een gedeelde ruimte te bevinden en door je op een gemeenschappelijk punt te richten”, zegt Uitermark in een interview in de digitale uitgave van KNMO Klankwijzer.

Zet daarom vooral in op fysieke ontmoetingen, adviseert Uitermark. Ook al is het nog maar in kleine groepjes en worden er nog geen volledige repetities gehouden. “Je moet mogelijkheden zoeken om onderling contact die verbanden te activeren en dat mensen elkaar even zien. Uiteraard binnen de veiligheidsmaatregelen die het kabinet in het kader van de coronarisis stelt. Zodat ze weer het gevoel krijgen: ‘Oh ja, dat zijn diegenen waar ik bij hoor’.”

Lees het hele interview in de digitale uitgave van KNMO Klankwijzer. KLIK HIER.

Foto: Foto Gilissen/UvA persdienst

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 06 MEI 2020 - 18:41
Laatste update: 07 MEI 2020 - 18:10