‘Spelen met parkinson wordt steeds meer een uitdaging’

‘Spelen met parkinson wordt steeds meer een uitdaging’

Trompet en bugel spelen was altijd de grote hobby van Erik Vrijhoeven (60) uit Drunen. Hij speelt onder andere bij Harmonie Drunen en Semper Unitas Sambeek. In 2017 kreeg hij de diagnose ziekte van parkinson.”Trompetspelen wordt door parkinson steeds meer een uitdaging.”

Om aandacht te vragen voor parkinson heeft Erik het lied De muziek gaat altijd door, gezongen wordt door de parkinsonpatiënten Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid laten arrangeren voor harmonieën, fanfares, brassband en voor ensembles. Deze en andere arrangementen zijn te downloaden via: https://www.parkinson.nl/wat-we-doen/wereld-parkinson-dag 

Het verhaal van Erik lees je in KNMO Klankwijzer Magazine nr. 1 van 2022. De fysieke uitgave van Klankwijzer is vorige week weer bij alle verenigingen van de KNMO-bonden in de brievenbus gevallen.

Het blad bevat weer tal van interessante artikelen voor muzikanten, dirigenten en bestuurders. Vraag ernaar bij je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris. Of neem een persoonlijk abonnement. De kosten zijn 18,53 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl. 

Gepubliceerd: 23 MAA 2022 - 08:49