‘Tijd voor wettelijke verplichting op behoud van lokale cultuur’

‘Tijd voor wettelijke verplichting op behoud van lokale cultuur’

Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) denkt dat het hoog tijd is voor een wettelijke verplichting voor gemeenten op het behoud van een lokale culturele infrastructuur. Dat stelt  Jan van den Eijnden, specialist cultuureducatie bij het LKCA, in Klankwijzer Magazine nr. 3 dat deze week is  verschenen.

Gemeenten zitten momenteel in financieel zwaar weer. Er is grote kans dat er (weer) bezuinigingen gaan komen die de lokale culturele infrastructuur gaan treffen en daarmee ook direct de instrumentale/vocale muziekeducatie en subsidies aan muziekverenigingen, vreest Van den Eijnden. Hij roept gemeenten met klem op om lokale bezuinigingen op culturele voorzieningen te voorkomen.

Het pleidooi van het LKCA en nog veel meer interessante artikelen voor muzikanten, dirigenten en bestuurders vind je in KNMO Klankwijzer Magazine 2020-3 dat deze week bij alle KNMO-verenigingen op de deurmat is gevallen. Vraag ernaar bij je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris.

Of neem een persoonlijk abonnement. De kosten zijn 17,44 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 19 SEP 2020 - 09:19
Laatste update: 19 SEP 2020 - 09:21