Luca (16) speelt taptoesignaal tijdens Kinderherdenking

Luca (16) speelt taptoesignaal tijdens Kinderherdenking

De zestienjarig Luca Vaneman uit Ter Aar heeft zojuist tijdens de Nationale Kinderherdenking het taptoesignaal gespeeld. Vanaf de dertig meter hoge vuurtoren in kinderstad Madurodam bracht hij de 1.13 minuut durende solo ten gehore voor 3.500 kinderen en volwassen. De ceremonie werd live via Ziggo TV op de televisie uitgezonden.

Dat de jonge muzikant van muziekvereniging Door Samenwerking Sterk uit Aarlanderveen en Brassband Schoonhoven het taptoesignaal mocht spelen tijdens deze herdenking is bijzonder. De legerleiding had speciale toestemming hiervoor gegeven. Het taptoesignaal mag bij officiële ceremonieën alleen door een muzikant van een militair orkest worden gespeeld.
Luca is een van de jonge muzikanten die mede op voorstel van de KNMO door de organisatie van de Nationale Kinderherdenking zijn uitgenodigd om de ceremonie mee op te luisteren.

Andere muzikanten die via de KNMO aan de plechtigheid meewerken zijn Annely Visser (bugel) uit Uithuizermeeden, Marit Knauf (klarinet) Kerkrade, Jetze Klaas Dijkstra (cornet) uit Ingelum en Nino Bogers (altsaxofoon) uit Veldhoven. De jeugdige talenten voerden samen met het Orkest van de Koninklijke Marechaussee enkele werken uit.

Op de foto: Trompettist Luca Vaneman tijdens de uitvoering van taptoesignaal vanaf de vuurtoren in Madurodam. Bron: Ziggo Tv. 

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de nieuwskrant automatisch in je mailbox.

Gepubliceerd: 04 MEI 2019 - 20:13
Laatste update: 04 MEI 2019 - 21:13