Maaike Widdershoven als trekpleister op uw concert

Maaike Widdershoven als trekpleister op uw concert

Veelzijdig zangeres Maaike Widdershoven is in maart de artiest van de maand bij Louis Neefs Producties. 

(advertorial)

Maaike Widdershoven is geboren in Epse en groeide op in Oss waar ze de middelbare school en ook haar eerste schreden in het theater zette. Al tijdens haar opleiding zong zij in een ensemble van de musical The Phantom of The Opera. Daarna speelde zij jaren in overvolle theater in Nederland en België de rol van Maria in de West Side Story.

Zij won de Johnny Kraaijkamp Musical Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol als Maria in The Sound of Music. Haar debuut in de operawereld volgde in 2004 toen zij de rol van Polly vertolkte in Die Dreigroschen Oper van Kurt Weill en Bertolt Brecht! Deze productie was van Opera Zuid! In 2005 een productie in Opera Spanga, waarna er nog vele bekende producties volgden.

In 2012/2013 was ze te zien bij een productie van Joop van den Ende, de musical Aspects of Love. Hiervoor ontving zij een musicalaward. In 2015 en 2016 speelde zij (hoofd)rollen in producties van Janke Dekker en Albert Verlinde.

De dag dat ik Robert Long ontmoette; Maaike werkte aan de beide tours in 2018 en 2019 mee, evenals aan de reprise die in 2021 volgde.

Vanaf 2017 tot 2022 toerde Maaike met Tony Neef en Ruud Bos langs de Nederlandse theaters met het programma Weet je nog wel en Het gaat goed met Nederland.

Ze heeft gewerkt in veel theaters, veel producties en liedjesprogramma’s en samengewerkt met diverse bekende namen, zoals o.a. Syb van der Ploeg, Laura Vlasbom, Tony Neef, Jenny Arean, Wil van der Meer, Ruud Bos, Julia Herfst en nog vele anderen.

Louis Neefs Producties heeft vaak met Maaike samengewerkt. Zij is heel veelzijdig en vertolkt veel verschillende muziekgenres. Zij zingt klassiek, musicalklassiekers en popmuziek en is te boeken als solist of in combinatie met duetpartners zoals bijvoorbeeld René van Kooten, Francis van Broekhuizen, Danny de Munk, Tony Neef en Ben Cramer. Vanzelfsprekend hebben wij voor haar een groot repertoire aan passende arrangementen voor orkesten van verschillende bezettingen.

Meer informatie: klik HIER 

Foto©: Mischa Muijlaert

Gepubliceerd: 07 MAA 2023 - 09:34