Manon Meijs en Sander Teepen leiden Limburgs Jeugd Symfonie Orkest

Manon Meijs en Sander Teepen leiden Limburgs Jeugd Symfonie Orkest

Het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest (LJSO) heeft twee nieuwe dirigenten aangesteld voor haar concerten in 2023. Na vier jaren te hebben gewerkt met dirigent Samuel Agustín Aguirre wordt de dirigeerstok overgenomen door dirigent Manon Meijs (zomerproject) en dirigent Sander Teepen (herfstproject).

"Met de keuze voor Sander Teepen en Manon Meijs hebben wij gekozen voor gerenommeerde dirigenten die ruimschoots ervaring hebben met het dirigeren van symfonieorkesten en een bijzondere passie voor ontwikkeling van talenten”, zegt voorzitter Jan Martens. “Voor onze orkestleden een unieke mogelijkheid zich verder te kunnen ontwikkelingen.”

Het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest heeft als doel jonge musici in de leeftijdscategorie 14 - 25 jaar op een zo hoog mogelijk niveau samen te laten musiceren in een volwaardig symfonieorkest. Het orkest bestaat uit studenten van conservatoria, muziekscholen en jong talent afkomstig uit privaat onderwijs. Het zomerconcert o.l.v. Manon Meijs vindt plaats op zaterdag 8 juli in Maastricht. Het LJSO voert dan werken uit van o.a. Borodin, Bruch en Nielsen met als solisten Amaryllis Wellens, Justinas Kaunas en Enzo Kok.

Het najaarsconcert wordt gedirigeerd door Sander Teepen en vindt plaats op 8 oktober. Bijzonder is dat tijdens dit concert Vesko Eschkenazy concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest als solist zal optreden met het Vioolconcert Felix Mendelssohn. Vanaf heden kunnen muzikanten zich aanmelden voor beide projecten. Minimum niveau is Hafa C. Deelname aan het orkest is gratis en kan via info@ljso.nl. Aanmelden kan tot 1 mei 2023.

Gepubliceerd: 08 APR 2023 - 08:33