Mars- en showclinic bij Oranje IJsselmuiden

Mars- en showclinic bij Oranje IJsselmuiden

Zaterdag 25 januari houdt show- en drumfanfare Oranje IJsselmuiden een mars- en showclinic om muzikanten kennis te laten maken met de mars- en showsector. Oranje start voor de zomer met het instuderen van de nieuwe show en muzikanten die willen ervaren hoe showlopen is, kunnen zich aanmelden. Het belooft een interessante dag te worden waar iedere muzikant of muziekliefhebber wat meer te weten komt over de diverse showtechnieken. Natuurlijk wordt er die dag ook muziek gemaakt.

Met het organiseren van deze clinic op gebied van showmarching, muziek en zelfs het instuderen van een korte show wil Oranje, de muzikant laten ervaren hoe het gaat bij een mars- en showorkest. Want, hoe gaat het instuderen, marcheren en show lopen nu precies in z'n werk? Tijdens de clinic worden die vragen beantwoord door met elkaar te werken aan een actief muzikaal en marchingprogramma onder leiding van het instructieteam van Oranje en drie professionals uit de mars en showwereld.

In het ochtendprogramma wordt onder leiding van gastdirigent René Leckie en dirigent Richard van Eden o.a. een nieuwe mars ingestudeerd. Slagwerkers gaan volop bezig met gastinstructeur Xander van der Ploeg en Jurgen van der Meulen samen met de slagwerkers van Trommelgroep West Nederland. In het middagprogramma nemen gastchoreograaf René Ranzijn en Eduard Veldkamp het over met een blok basis marching en het instuderen van een mini choreografie.

Ondanks de beperkte tijd is het doel om aan het eind van de dag een demonstratie te geven, maar bovenal een gezellige en leerzame dag te hebben gehad. Muzikanten die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@oranje-ijsselmuiden.nl en ontvangen vooraf de bladmuziek alsmede het showprogramma.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 16 JAN 2020 - 12:08
Laatste update: 17 JAN 2020 - 09:44