Martijn Pepels volgt Maurice Daemen op in Ittervoort

Martijn Pepels volgt Maurice Daemen op in Ittervoort

Martijn Pepels is de nieuwe dirigent van fanfare Concorida uit Ittervoort. Hij volgt per 1 oktober Maurice Daemen op die 26 jaar de artistieke leiding had over het orkest.

“Ik ben enorm vereerd dat ik naar aanleiding van de selectieprocedure de komende jaren met fanfare Concordia Ittervoort aan de slag mag”, vertelt Martijn. “De gedrevenheid, leergierigheid en passie alsmede het plezier in het samen musiceren tijdens onze kennismaking heeft mij enorm gefascineerd en ik wil dan ook heel graag mijn steentje hieraan bijdragen", aldus Pepels.

Martijn Pepels (1978) begon zijn professionele muzikale loopbaan in 1998 aan het Conservatorium te Maastricht, waar hij slagwerk studeerde bij Pieter Janssen en Werner Otten. Daarna volgde hij een opleiding HBO Music Management aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Deze studie rondde hij in 2003 succesvol af. In diezelfde periode studeerde hij op privé basis HaFa-directie bij Fried Dobbelstein. In 2004 ging Martijn HaFa-directie studeren aan het Conservatorium Maastricht, waar hij de bachelor- en masteropleiding deed bij Jan Cober. Daarnaast volgde hij ook directielessen bij Jan van der Roost en Lucas Vis.  De masterstudie sloot hij in 2010 succesvol af met een uitvoering met het harmonieorkest ‘Musique Militaire Grand-Ducale’ uit Luxemburg.

Momenteel heeft Martijn een viertal orkesten ‘vast’ onder zijn hoede, waarvan drie harmonieorkesten: De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel, Crescendo uit Beegden en Concordia uit Melick. Daarnaast is hij sinds 2015 dirigent van het Valkenswaards Kamerorkest en initiator en artistiek leider van het professionele Limburgse kamerorkest Heritage Sinfonietta.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 30 SEP 2020 - 21:14
Laatste update: 01 OKT 2020 - 08:07