MASO Conductors Course met interessant programma

MASO Conductors Course met interessant programma

Na twee succesvolle edities in 2019 en 2020 vindt in het Noord-Limburgse Broekhuizen op 19 en 20 maart 2022 de derde editie van MASO Conductors Course plaats. Initiatiefnemer Chris Derikx heeft voor deze tweedaagse cursus een interessant programma met klinkende namen samengesteld.

Bariton en cultureel ondernemer Sef Thissen (organisator van de Viva Classic Live concerten en de Kurhaus Kerstconcerten) geeft een lezing over cultureel ondernemerschap. Hij verleent bovendien medewerking aan een workshop 'begeleiden van zangsolist'.

Anne van den Berg (dirigent van toporkesten als Soli Brass Leeuwarden en De Hoop Stellendam) verzorgt samen met Chris Derikx twee dirigentenpractica met als werkorkesten harmonie Semper Unitas Sambeek en fanfare Concordia Meterik.

Te gast is verder de Belgische componist Jan Van der Roost. Hij komt spreken over zijn werk als componist.

Topsportpsycholoog Rico Schuijers (begeleider van diverse nationale teams en individuele topsporters) legt tijdens zijn presentatie verbanden tussen topsport en het mentale aspect van dirigeren.

De dirigentencursus vindt plaats in het Brouwershuis in Broekhuizen, een dorp in Noord-Limburg aan de oevers van de Maas. De naam van dit evenement is ontleend aan deze rivier. Want net als de Maas is ook het beroep van dirigent altijd in beweging. Inschrijven kan voor 1 maart 2022 via masoconducting@gmail.com. Bel voor informatie 06 - 36 11 23 53 of kijk op www.chrisderikx.com. 

Op de foto: Jan Van der Roost komt vertellen over wijn werk als componist.

Gepubliceerd: 07 FEB 2022 - 20:21
Laatste update: 16 FEB 2022 - 11:18