Masterclass  voor hoorns en alten vanaf diploma B

Masterclass  voor hoorns en alten vanaf diploma B

Zaterdag 3 oktober organiseert Waadklank uit Waadhoeke (Friesland) een masterclass voor ‘hoorns en alten’. Docenten zijn Jacob Slagter (foto), Harm Bosma, Tjipke Pasma en Paulus de Jong. Het Northern Horn Ensemble verzorgt een gastoptreden.

Tijdens de masterclass ligt de nadruk op blaastechniek, klank en samenspel. De masterclass vindt plaats op zaterdag 3 oktober om 14.00 uur in De Klang in Tzummarum. De dag sluit af met een concertje om 19.30 uur. Voor een (vegetarische) maaltijd wordt gezorgd. Na aanmelding ontvang je hier meer informatie over. Tijdens masterclass verzorgt LefreQue een demonstratie en zijn informatiestands aanwezig van Pasma Muziek en AM Music. Uiteraard worden tijdens de masterclass de richtlijnen van het RIVM gevolgd om verspreiding van het coronavirus COID-19 tegen te gaan.

Aan deelname van de masterclass zijn geen kosten verbonden. De masterclass is geschikt voor muzikanten die minimaal beschikken over een B-diploma of een vergelijkbaar niveau hebben. Opgeven voor de masterclass kan via secretariaat@waadklank.nl en kan tot en met 25 september. 

De masterclass wordt georganiseerd door Waadklank. Waadklank is de vereniging van samenwerkende muziekverenigingen binnen de gemeente Waadhoeke. De vereniging is opgericht in 2018 en vertegenwoordigt 21 muziekverenigingen die gezamenlijk ruim 800 leden hebben.

Deze masterclass is, na een masterclass voor trompetten en bugels, de tweede activiteit die voor een specifieke groep muzikanten wordt georganiseerd door Waadklank. Het doel is om de komende tijd voor meer instrumentengroepen dergelijke activiteiten op te zetten. 

Foto: website Jacob Slager

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/

Gepubliceerd: 06 SEP 2020 - 09:50