Maurice Daemen na 25 jaar weg bij Concordia Ittervoort

Maurice Daemen na 25 jaar weg bij Concordia Ittervoort

Maurice Daemen neemt na ruim 25 jaar afscheid als dirigent van fanfare Concordia uit Ittervoort. “Na zo’n lange periode is het voor de vereniging goed dat er eens vers bloed komt en voor mij een mooi moment om de bakens eens te verzetten”, reageert de 51-jarige Maasbrachtenaar.

Onder leiding van Daemen behaalde Concordia diverse mooie successen, niet alleen op bondsconcoursen, maar ook tijdens het Wereld Muziek Concours. Tot de hoogtepunten behoorden ook de concerten in de serie Colours of Music met medewerking van tal van prominente solisten en een grote diversiteit in programmering. Tijdens het galaconcert bij zijn 25-jarig jubileum ontving hij vorig jaar de zilveren dirigeerstok. “Ik heb een fantastische tijd beleefd bij Concordia. Tegelijkertijd heb ik altijd aangegeven dat ik geen 30 jaar wil blijven. Voor volgend jaar heeft de vereniging concoursaspiraties. Om mijn opvolger voldoende voorbereidingstijd te geven, hebben we besloten om in de loop van dit jaar afscheid te nemen.”

Daemen is nog dirigent bij fanfare Eendracht uit Baarlo en op projectbasis bij Brassband Merum. “Er zijn op dit moment nog geen concrete plannen om bij een andere vereniging aan de slag te gaan. We zien wel wat er op ons pad komt. Voor nieuwe uitdagingen sta ik zeker open.”

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 30 JAN 2020 - 11:04