MBGF-bestuurslid Marcel Berendsen koninklijk onderscheiden

MBGF-bestuurslid Marcel Berendsen koninklijk onderscheiden

Marcel Berendsen, bestuurslid van de Muziekbond Gelderland Flevoland, is gisteren bij zijn afscheid als gemeenteraadslid van de gemeente Montferland koninklijke onderscheiden. 

Marcel Berendsen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van 2010 tot 2022 was hij raadslid van gemeente Montferland. Door de jaren heen was Berendsen lid van de raadscommissie Maatschappij & Organisatie en Ruimte & Financiën. Tevens was hij lid van de Auditcommissie en plaatsvervangend lid van het AB van het Werkvoorzieningschap Wedeo.

Betrokken Kildernaar
Samen blijven werken aan de leefbaarheid in de kernen was voor Berendsen altijd erg belangrijk. Hij zet zich graag in voor zijn dorp. Vanuit het comité Schoon Kilder roept hij alle inwoners op om te komen helpen om van Kilder een dorp te maken waar de inwoners trots op kunnen zijn, ook voor de volgende generaties. Berendsen was 35 jaar lang bestuurslid van het Oranjecomité Kilder en ruim 10 jaar penningmeester van het schoolbestuur van basisschool Laetare. Al meer dan 50 jaar is Berendsen lid van muziekvereniging St. Jan Kilder. Bij St. Jan was hij 37 jaar bestuurslid, waarvan vele jaren als voorzitter. Sinds lange tijd is hij ook mantelzorger voor zijn buurman Gerard van de Boom.

Passie voor blaasmuziek
Berendsen heeft een grote passie voor blaasmuziek. Hij zorgde voor de muzikale omlijsting tijdens de Veteranendag, Lintjesregen en bij de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen voor leden van de vrijwillige brandweer Montferland. Als trompettist blies hij tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei 2021 in Didam het taptoe-signaal voor de 2 minuten stilte. Een hele eer en bijzonder om te mogen doen! Berendsen vindt het belangrijk dat muziek onderdeel uitmaakt van het lespakket op de basisschool en heeft zich hiervoor ingezet. Hij begeleidt kinderen van een blazersklas die trompet spelen. Daarnaast is hij muzikaal leider van de Kelremuzikanten en Joepiebloazers. Nadat hij stopte als bestuurslid van St. Jan werd hij bestuurslid van de Muziekbond Gelderland Flevoland in de taakgroep “Blaasmuziek”.

Op de foto: Marcel Berendsen ontvangt uit handen van burgemeester Harry de Vries de koninklijke onderscheiding. 

Foto: Bart Berendsen

Gepubliceerd: 30 MAA 2022 - 10:41
Laatste update: 30 MAA 2022 - 10:48