Meer kansen bij proefspel voor Classic Young Masters

Classic Young Masters (CYM) heeft een nieuwe procedure bedacht voor het proefspel! Je hebt nu nog meer kansen om te kunnen deelnemen aan de selectieprocedure. Als je slaagt voor deze procedure krijg je een tweejarig coachingtraject aangeboden, waarin we er werkelijk alles aan doen om jou op weg te helpen naar een professionele carrière.

Classic Young Masters (CYM) heeft als doel het opsporen en begeleiden van jonge (12-21 jaar), getalenteerde musici in de klassieke muziek om ze tot bloei te laten komen in de (inter)nationale muziekwereld. Je brood verdienen met dat wat je het beste kunt en het liefste doet. Die hulp bestaat uit financiële ondersteuning voor specifiek advies. Ondersteuning voor het volgen van een internationale masterclass of voor het maken van een website, een fotoshoot of de hulp van een timemanager of financieel deskundige. Alle geselecteerden mogen meedoen aan de workshops, masterclasses en andere projecten die CYM bedenkt en initieert.
Deelname is mogelijk voor viool, altviool, cello, contrabas, dwarsfluit, klarinet, hobo, fagot, saxofoon, blokfluit, hoorn, trompet, trombone, (bastrombone), tuba, piano, harp, gitaar, zang en dit jaar voor het eerst ook slagwerk.

Het stappenplan voor de selectie procedure is als volgt:
Stap 1
Inschrijven voor de online auditie om deel te kunnen nemen aan het proefspel.
Stuur één opname naar vrije keuze in (YouTube of anders).
+ een digitaal ingevuld inschrijfformulier
+ een programmavoorstel van te spelen stukken voor stap 2 conform de gestelde criteria (zie website).
Kosten: geen.
Inzenden naar info@classicyoungmasters.nl
Deadline: 1 april 2021.

Stap 2
Als je bent geselecteerd voor het online proefspel:
CYM wijst twee stukken aan uit je ingeleverde programma waarvan we opnames willen ontvangen. Voeg daarbij maximaal één A4tje met je motivatie waarom je meedoet en wat de verwachtingen zijn met betrekking tot de ondersteuning van CYM.
Kosten: 75 euro.
Inzenden naar info@classicyoungmasters.nl
Deadline 1 mei 2021.

Stap 3
Als je bent geselecteerd voor de meesterproef ben je laureaat.
We bieden je de mogelijkheid een opname te maken van een naar keuze voor de commissie van de meesterproef
Daarnaast schrijf je nog een toelichting waar jij je specifiek met de coaching van CYM op wil richten in de persoonlijke ontwikkeling.
Kosten: geen

Het hele dossier dat op deze manier wordt samengesteld wordt meegewogen in de beoordeling door de commissie van de meesterproef. Deze meesterproef (najaar 2021) is een feestelijke presentatie in een aansprekende concertzaal in Nederland voor een commissie van deskundigen en publiek.

KLIK HIER voor alle criteria en inschrijfformulieren.

Wie gingen je voor? KLIK HIER. 

(Advertorial)

Foto: Facebook CYM.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 22 FEB 2021 - 19:37
Laatste update: 23 FEB 2021 - 12:26