Meespelen met Eric Vloeimans. Hoe leuk is dat?

Meespelen met Eric Vloeimans. Hoe leuk is dat?

Muziek spelen van toptrompettist Eric Vloeimans. Hoe leuk is dat? Na het succes van de eerste editie is nu ook het tweede boek met bladmuziek van zijn hand verkrijgbaar. Horn of Plenty 2 bevat elf composities die door Vloeimans zelf geschreven en ingespeeld zijn.

Horn of Plenty 2 is geschikt voor zowel beginnende als voor meer gevorderde muzikanten vanwege de hierin opgenomen variaties. Voor kopers van het boek is begeleidingsmuziek online beschikbaar. De begeleidende trompetpartij daarbij is uiteraard ingespeeld door Eric Vloeimans zelf, de pianopartij door Sjoerd van Eijck. De leuke illustraties in het fraai door Marcel van den Broek vormgegeven boek zijn wederom van beeldend kunstenaar Jacqueline Specken. Het boek verschijnt in drie verschillende edities; voor trompet/klarinet, voor fluit/hobo en voor altsaxofoon en wordt binnenkort ook online beschikbaar voor meerdere instrumenten.

Het rijke palet aan muzikale kleuren dat terug te vinden is in het veelzijdige werk van Eric Vloeimans vindt z’n oorsprong in de onuitputtelijke muzikale fruitmand van jazz, pop, klassiek en wereldmuziek. Dat bracht hem ook weer op de titel van het boek Horn of Plenty 2. Eric Vloeimans: “Van de reacties uit de hoek van muziekonderwijs bleek bovendien dat mijn opzet van het boek helemaal raak was. Door de melodieën zelf in te spelen en te voorzien van een tweede stem en twee variaties in oplopend niveau met pianobegeleiding werkte het goed voor zowel leerling als docent. Leerlingen zijn er zelfs mee op concours gegaan. Hoe leuk is dat? Bovendien zijn er veel muzikanten die het boek gewoon ‘zomaar’ gebruiken als een lekker speelboek om plezier te hebben met muziek naast alle dingen die ze moeten studeren voor de verenigingen of bandjes waar ze in zitten. Ik hoop er vele muzikale harten blij mee te maken.”

Je kunt het boek bestellen via de website van Eric Vloeimans: www.ericvloeimans.com.

Foto: Merlijn Doomernik

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 14 NOV 2019 - 09:38
Laatste update: 19 FEB 2020 - 16:14