Meespelen tijdens zomersconcert van de Gildenbondsharmonie

Meespelen tijdens zomersconcert van de Gildenbondsharmonie

De Gildenbondsharmonie zal onder leiding van dirigent Xavier Scheepers een feestelijk concert geven bij de Spiegeltent Bon Salon in Boxtel. Muzikanten vanaf B-niveau kunnen meedoen.  

Van 26 mei tot 25 juni is de spiegeltent het middelpunt van een bruisend dorpsfeest. Elke dag worden diverse programma’s gepresenteerd met als gezamenlijke thema’s verbinding en samenkomen. Vorig jaar bleek dat een groot succes en Bon Salon bleek een waar trefpunt waar de gehele Boxtelse bevolking van allerlei soorten voorstellingen kon genieten.

De Gildenbondsharmonie zal op zaterdagmiddag 10 juni een concert geven waarbij een zeer publieksvriendelijk en vooral zonnig programma uitgevoerd zal worden. Vorig jaar was het concert door het BELL-Orkest (met muzikanten uit Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde) bijzonder geslaagd en een hoogtepunt in het programma van Bon Salon. De Gildenbondsharmonie wil daarbij aansluiten door het orkest open te stellen voor geïnteresseerde muzikanten. Die hoeven niet uit Boxtel te komen, voorwaarde is wel dat de muzikanten minstens op B-niveau spelen en liefst enige orkestervaring hebben. De vaste repetitieavond van de Gildenbonds is donderdagavond van 20.00-22.30 uur in de Tijberzaal van het Baanderherencollege in Boxtel. Op zaterdag 10 juni zal er voorafgaand aan het concert een voorrepetitie zijn. Naast instrumentaal werk, waar ook plaats is voor solisten, zullen Harry Hendriks en Fenne van Wuijtswinkel vocale medewerking verlenen. Vanwege Koningsdag, de dodenherdenking op 4 mei en Hemelvaart is er een enigszins aangepast repetitieschema. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wil je meespelen (of meer weten) en kun je minimaal 4 of 5 van de repetities meemaken dan kun je een inschrijfformulier vinden op: https://www.gildenbonds.nl/diversen/contact. Mailen naar info@gildenbonds.nl kan ook.

Repetitieschema:
Donderdag 4 mei 20:30 (latere start vanwege dodenherdenking)
Donderdag 11 mei 20:00
Maandag 15 mei 20:00 (ipv Hemelvaartsdag 18 mei)
Donderdag 25 mei 20:00
Donderdag 1 juni 20:00
Maandag 5 juni 20:00
Donderdag 8 juni 20:00
|Zaterdag 10 juni 13:00 – 14:30 Concert 15:30 – 17:30 (inclusief pauze)

Repertoire: Williams/de Meij – Star Wars Saga; John Barnes Chance – Blue Lake Overture; Paul Dzon – Rumanian Dances; Copland/Schneider – Fanfare For The Common Man; Haberlin – Funk Factory; Perello – Paso Doble; Antonio Vercher, Wiedoeft - Valse Vanité (altsaxofoon solo); Hernandez/Iwai - El Cumbanchero, Khatchaturian - 4 Danses, Trombone trio – Blades of Toledo.

Gepubliceerd: 25 APR 2023 - 16:41