Mega Kids Orkest in Tiel

Mega Kids Orkest in Tiel

Op zaterdag 18 mei kunnen kinderen van 8 tot 14 jaar weer meespelen in het Mega Kids Orkest. Het Mega Kids Orkest is een project van het Servicepunt Amateurkunst en is speciaal voor kinderen die een blaas- of slagwerkinstrument bespelen. Op deze dag komen er zo veel mogelijk jonge muzikantjes bij elkaar om samen een zo groot mogelijk blaasorkest te vormen.
Ook dit keer staat het Mega Kids Orkest onder leiding van Ivo Kouwenhoven.

Dirigent Ivo Kouwenhoven heeft zich gespecialiseerd in het werken met jeugdorkesten en heeft een internationale reputatie als componist van jeugdorkestrepertoire.

Iedereen met ongeveer een half jaar les mag meedoen. Het orkest zal verder bestaan uit leerlingen tot en met het A-niveau.

Het Servicepunt Amateurkunst wil met dit project een nieuwe generatie kinderen enthousiasmeren voor blaasmuziek. Organisator Hans van Gemert, coördinator van het Servicepunt Amateurkunst: "Wij willen de kinderen laten ervaren hoe fijn het is om in een groot orkest te spelen. Verder willen we ze in contact laten komen met hobbygenoten en het enthousiasme voor blaasmuziek aanwakkeren. We willen de kinderen het gevoel meegeven dat blaasmuziek een 'hippe' hobby is.”

Het Mega Kids Orkest vindt plaats op zaterdag 18 mei op RSG Linge College (locatie Heiligestraat) in Tiel. Vanaf 9.45 uur zijn de deelnemers welkom, vanaf 10.00 uur starten de repetities en om 16.00 uur wordt de dag afgesloten met een concert.

Het inschrijfformulier en meer informatie kunt u vinden op de website van het Servicepunt. www.servicepuntamateurkunst.info

Gepubliceerd: 09 JAN 2019 - 12:17