MegaConcert Gramsbergen: een belevenis voor jong en oud

MegaConcert Gramsbergen: een belevenis voor jong en oud

Het MegaConcert is een niet meer weg te denken onderdeel van de feestweek in Gramsbergen. De feestweek staat voor saamhorigheid, plezier en vooral veel muziek. Deze muziekbelevenis verbind jong en oud.

Het woord Mega, betekend zowel ‘heel groot’ als ‘geweldig’. Een heel groot en geweldig orkest creëren is wat de organisatie van het Mega concert voor ogen heeft. Inmiddels hebben meer dan 91 muzikanten in hun agenda staan dat ze op zaterdag 26 augustus mee doen. En nog steeds stromen de aanmeldingen binnen, van muzikanten uit de regio, maar ook ver van buiten de regio. Afgelopen week zijn de muziek partijen digitaal verstuurd zodat de fanatiekelingen onder de muzikanten alvast kunnen oefenen. Aanmelden kan nog steeds en zelfs nog op de dag van het concert zelf kan er aangemeld worden.

Het dak gaat eraf deze editie, er worden verschillende genres van rock tot aan klassieke muziek gespeeld. Het prachtige Evening prayer van Robert Bering wordt ten gehore gebracht, maar ook Queen in concert gearrangeerd door J. Bocook. De organisatie heeft Lynn Bril gevraagd om de zang op zich te nemen. Lynn is een jonge muzikant uit Gramsbergen met veel talent. Ze zal Radar Love van de Golden Earing en I’m still standing van Elton John gaan zingen. Dit is alvast een voorproefje op de editie van 2024, dan wil de organisatie podium gaan geven aan jong talent. Want jong talent is groots en geweldig en inspirerend. Precies datgene waar het Mega concert voor staat!

Op woensdag 23 augustus is er de mogelijkheid om een keer mee te repeteren. Deze repetitie vindt plaats in MFC de Binder in Gramsbergen van 19:45 tot 22:00 uur. Het Mega concert vindt plaats in de sporthal van Gramsbergen. Entree is gratis, mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de oranje vereniging en ook doordat er subsidies gegenereerd zijn. Het uitgangspunt is dat het concert gratis toegankelijk is voor de deelnemers en bezoekers van het concert. De onkosten worden elk jaar hoger, en daarom is er dit jaar voor gekozen tot de mogelijkheid van een vrije gift middels cash of QR code.

Wout Eshuis heeft enthousiast ja gezegd op de vraag of hij de leiding wil nemen bij het instuderen van de muziek. In de muziekwereld is Wout bekend als trombonist en dirigent. Naast muziek maken is hij directeur van een basisschool. De avond wordt gepresenteerd door opgewekte Monique Eshuis.
Aanmelden als muzikant kan via de website www.megaconcert.nl  waar ook het laatste nieuws te vinden is. De organisatie hoopt op nog meer muzikanten en natuurlijk mega veel toeschouwers!

Gepubliceerd: 20 AUG 2023 - 09:29
Laatste update: 20 AUG 2023 - 09:30