Mogelijk energiecompensatie voor verenigingen

Mogelijk energiecompensatie voor verenigingen

Het kabinet maakte op dinsdag 4 oktober de hoogte van het prijsplafond voor de energierekening bekend. Met ingang van 1 januari geldt een prijsplafond van 1,45 euro per m3 gas tot een jaargebruik van 1200 m3 gas. Voor elektriciteit gaat het om 0,40 euro per kWh tot een jaargebruik van 2900 kWh. Bovendien komt er in de aanloop naar het prijsplafond, in november en december, een energiecompensatie van 190 euro per maand. Deze regeling geldt voor consumenten maar ook voor 'kleinverbruikers', zoals zzp'ers, winkels én verenigingen!

Zorgen over energierekening
De KNMO maakt zich zorgen over de torenhoge energieprijzen, die ook de amateurmuziekverenigingen treffen, vooral als ze een eigen repetitieruimte hebben. Niet altijd zijn deze repetitiegebouwen even goed geïsoleerd en de stookkosten lopen daardoor op. In de digitale Klankwijzer van vorige we al tips hoe je op energie kunt bezuinigen.

In gesprek met de gemeente
De aankondiging dat ook verenigingen kunnen profiteren van het prijsplafond is goed nieuws, maar hoe dit precies uitgewerkt gaat worden is nog niet bekend. Wellicht kan de gemeente ook nog ondersteunen, ons advies is om daarover in elk geval in gesprek te gaan.

Gepubliceerd: 17 OKT 2022 - 19:25