Musicalster Oedo Kuipers verrast op Spavo Spring Concert

Musicalster Oedo Kuipers verrast op Spavo Spring Concert

Musicalster Oedo Kuipers en de jonge violist Quinten van Brummen gaven zaterdagavond een smaakvol visitekaartje af tijdens het Spavo Spring Concert in Surhuisterveen. Traditiegetrouw luidde het concert het begin van de lente in en ook deze keer was dat een doorslaand succes. Bijna duizend bezoekers genoten met volle teugen van het gevarieerde programma.

De Vereniging Spavo had samen met brassband Blaast de Bazuin de rode lijn van de avond uitgestippeld en daarbij zat voor elk wat wils. Liefhebbers van klassieke muziek kwamen aan hun trekken via het bekende Hallelujah van Händel en Lady Stewart’s Air van Peter Graham. Mensen die meer hadden met popmuziek zagen hits van Queen en Abba voorbij komen en daar tussenin passeerde veel de revue.

De pas negenjarige violist Quinten van Brummen uit Marum stal vele harten. Hij bracht de zaal in beroering met zijn sfeervolle vertolking van Spring Flowers en Abends will ich schlafen gehn. Met het pittige Czardas liet Quinten horen dat hij het vioolspel tot in de puntjes beheerst.

Musicalster Oedo Kuipers verraste velen. Hij zong de sterren van de hemel en er waren zelfs fans uit de Verenigde Staten in de zaal aanwezig. Met Feeling Good, het Hallelujah van Leonard Cohen en Lege Stoelen, Lege Tafels – in een arrangement van oud-Feanster Gouke Gerben Wielenga maakte hij veel indruk. Ook de toegift van André Hazes – Zij gelooft in mij – was indrukwekkend. Bij menig bezoeker maakte de vertolking van Oedo emoties los.

Ook brassband Blaast de Bazuin nam de zaal muzikaal mee. Dat deed de band niet alleen als collectief (bijvoorbeeld bij het openingsstuk Horizons) maar ook met een solowerk. In het bekende muziekstuk Memory vertolkte escornettist Meine Oegema een mooie hoofdrol. Het publiek was enthousiast. "Wat een prachtige avond", zei een bezoeker. "Ik kom hier ieder jaar maar deze keer was het nóg mooier dan de vorige keren."

Tekst: Aanlevering De Bazuin - Foto: Marcel van Kammen

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de nieuwskrant automatisch in je mailbox.

Gepubliceerd: 17 APR 2019 - 08:17
Laatste update: 17 APR 2019 - 08:21