Musici van philharmonie zuidnederland helpen amateurmuzikanten

Musici van philharmonie zuidnederland helpen amateurmuzikanten

Veertien verschillende instrumentalisten van philharmonie zuidnederland hebben videoworkshops gemaakt voor onder andere trombone, viool, cello, fluit, klarinet, fagot en slagwerk. Ze laten daarop zien hoe muzikanten van amateurorkesten zich in de muzikale lockdownperiode, maar ook daarbuiten, in vorm kunnen houden.

Op verzoek van de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen (LBM), de Limburgse Bond voor Tamboerkorpsen (LBT), de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) en de Federatie van Amateur Symfonie- en Strijkorkesten (FASO) hebben beroepsmusici van philharmonie zuidnederland videofilms opgenomen over hoe zij zichzelf tijdens de coronaquarantaine in vorm hebben gehouden. De komende weken worden telkens een of meerdere films via social media gepubliceerd.

“Het idee ontstond in de lockdownperiode”, zegt Dorrie Besouw, vicevoorzitter van de LBM. “We zochten naar een manier om de duizenden amateurmuzikanten van de aangesloten verenigingen te helpen zich te ontwikkelen, met name in de moeilijke periode zonder wekelijkse repetities. We zijn blij dat philharmonie zuidnederland daar ook het nut en de noodzaak van inzag en ons wilde helpen bij dit idee.” Secretaris Henk van der Meulen van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen:"Het mooie van dit project is dat we dit gezamenlijk konden organiseren met meerdere bonden. Het ontstaan van gezamenlijke initiatieven geeft een positieve impuls aan de amateurmuzieksector. Mooi om te zien dat vier van de tien koepels van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie zich samen voor dit project hebben ingezet.”

De komende weken wordt iedere maandag en vrijdag een nieuwe videoworkshop online gezet. De eerste is vrijdag 31 juli te zien op de diverse sociale media van de organisaties.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/

Gepubliceerd: 29 JUL 2020 - 21:11
Laatste update: 30 JUL 2020 - 13:00