Musidesk komt met applicatie voor digitale verspreiding van bladmuziek

Musidesk komt met applicatie voor digitale verspreiding van bladmuziek

Een revolutionaire ontwikkeling in de traditionele wereld van de blaasmuziek. Vanaf 1 januari 2022 wordt het mogelijk om bladmuziek digitaal te lenen en te verspreiden onder de muzikanten van een vereniging. Musidesk Rijnbrink heeft in samenspraak met enkele uitgeverijen en verenigingen een platform ontwikkeld dat legale distributie van bladmuziek mogelijk maakt.

Dat we muziekopnames, films en kranten tegen betaling digitaal kunnen streamen en downloaden, vinden we inmiddels heel normaal. Maar bij digitale distributie van bladmuziek is dat vanwege allerlei rechten, afdrachten en belangen een stuk lastiger. e-Musidesk dekt belangen en rechten van alle belanghebbenden af en neemt bibliothecarissen een hoop werk uit handen. Het platform start met zo’n 400 werken van vijf uitgeverijen. Tien verenigingen hebben de applicatie het afgelopen jaar getest en zijn zeer tevreden. Of het systeem een voet tussen de deur krijgt in de traditionele muziekwereld is aan de sector zelf.

Alles over deze nieuwe ontwikkeling lees je in KNMO Klankwijzer Magazine dat vanaf morgen bij alle verenigingen op de deurmat valt. Ook in deze aflevering weer vele interessante achtergrondverhalen, interviews, reportages en 'good practices'. Vraag ernaar bij je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris.

Of neem een persoonlijk abonnement. De kosten zijn 18,53 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl 

Op de afbeelding: De bibliothecaris ziet op zijn beheerscherm een overzicht van de werken die via e-Musidesk zijn geleend.

Gepubliceerd: 13 DEC 2021 - 17:04
Laatste update: 13 DEC 2021 - 17:11