Muziek van Zwolse componist op Amerikaanse repertoirelijst

Muziek van Zwolse componist op Amerikaanse repertoirelijst

Succes in Amerika voor componist en slagwerker Dirkjan van Groningen. Twee van zijn werken zijn opgenomen op de Texas Prescribed Music List, vergelijkbaar met de repertoirelijsten die we ook in Nederland kennen.

De Zwolse componist bezocht begin dit jaar in San Antonia een van de grootste muziekbeurzen in Amerika. Na zijn bezoek meldde hij een aantal van zijn nieuwe composities aan voor de Texas Prescribed Music List. Hoewel de coronacrisis de selectieprocedure vertraagde, kreeg hij onlangs te horen dat zijn composities The Major’s March en Groove, The Cat’s Away! aan de lijst zijn toegevoegd. Dat betekent dat muziek van Zwolse bodem binnenkort regelmatig te horen zal zijn op festivals en concoursen in Texas, een van de meest toonaangevende staten op muzikaal gebied in de USA. De bladmuziek van Van Groningen wordt via de speciaal voor dit doel ingerichte Amerikaanse website geprint en verzonden vanuit de USA.

Dirkjan van Groningen is ruim 20 jaar actief als docent, auteur, componist en arrangeur. Hij studeerde in 1999 af aan het ArtEZ Conservatorium en legt hij zich toe op het ontwikkelen van educatief materiaal voor slagwerkers en het arrangeren van muziek voor marching percussie groepen, concert slagwerkgroepen en blaasorkesten. Omdat zijn slagwerkmethode in verschillende talen vertaald is, wordt hij regelmatig gevraagd voor workshops in verschillende Europese landen.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 01 OKT 2020 - 12:40