Muziek, zang en theater tussen de trekkers

Muziek, zang en theater tussen de trekkers

In de successerie Concert van de Week richt KNMO Klankwijzer de schijnwerper op concerten, presentaties en manifestaties met een opvallende artistieke invulling of een bijzondere aanleiding. In deze aflevering zoomen we in op het concert Thuuskomm’n waarmee het Oost Gelders Jeugdorkest (OGJO zaterdag 8 oktober een ode brengt aan de Achterhoek.

Na twee jaar is er eindelijk weer een volledige editie van het OGJO! 70 enthousiaste jonge muzikanten uit de regio Oost-Gelderland studeren in een korte tijd een programma in dat volledig in het teken staat van de Achterhoek. Op zaterdag 8 oktober barst het feest los in de speciaal omgetoverde OGJO-schuur. Regisseur Richard Sprokkereef brengt muziek, toneel, zang en dans samen tot een spektakel. OGJO laat het publiek kennismaken met de Achterhoekse cultuur.

Boerenleven
De streekvoorstelling Thuuskomm’n vertelt het verhaal van de stadse Antoon, die via het programma Puberruil verzeild raakt in het boerenleven in de Achterhoek. Voor de uitvoering van deze productie is gekozen voor een toepasselijke locatie: Loonbedrijf Freriks in het landelijke Heelweg. Muziek, zang en theater tussen de trekkers.

Acteurs
Verschillende bekende regionale acteurs zoals Dinant Duenk en Mieke Slaats vertolken met zang en spel dit verhaal over onder andere trotse Achterhoekers, brommers kiek’n, feestjes, tradities en het boerenleven. Naast muziek van Normaal en Jovink speelt het 70-koppig jeugdorkest ook lichte werken van Herman van Veen, Hans Zimmer en Ludovico Einaudi. Verschillende stukken worden speciaal voor dit project gearrangeerd of van een tekst in het dialect voorzien. Het geheel is onder leiding van muzikaal leider Henk-Jan Heijnen en regisseur Richard Sprokkereef. Op een bijzondere, landelijke locatie in het buitengebied van Heelweg vormt Thuuskomm’n een mix van muziek, theater en zang en een prachtige ode aan de Achterhoekse cultuur.

Oost Gelders Jeugdorkest
Het Oost Gelders Jeugdorkest is een harmonieorkest op projectmatige basis dat enthousiaste, jonge muzikanten in de leeftijd van 15 tot en met 25 jaar de kans geeft indrukwekkende showconcerten te verzorgen. De muzikanten zijn afkomstig van zo’n 27 verschillende orkesten uit de regio en daarbuiten. Binnen korte repetitietijd wordt een divers en boeiend repertoire ingestudeerd. Elke editie speelt het orkest nieuwe, speciaal voor het OGJO gearrangeerde werken, waarbij ook regelmatig de samenwerking met jonge talenten in andere podiumkunsten wordt opgezocht. Na eerdere succesvolle edities in onder andere Winterswijk, Beltrum, een optreden op de Zwarte Cross en een tour door de Achterhoek, presenteert het OGJO zich dit najaar aan haar publiek op het erf van Loonbedrijf Freriks in Heelweg.

Kerngegevens
Concert Thuuskomm’n door het Oost Gelders Jeugdorkest met diverse regionale acteurs | zaterdag 8 oktober, 20.00 uur | Loonbedrijf Freriks, Kuenenweg 7a, Heelweg) | Kaarten: https://ogjo.nl/ogjo-thuuskommn 

Op de foto: De enthousiaste muzikanten van een vorige editie van het OGJO.

Foto©️: Aanlevering OGJO

Gepubliceerd: 20 SEP 2022 - 16:56
Laatste update: 20 SEP 2022 - 17:03