Muziekles voor 7488 kinderen in de Hoeksche Waard

Muziekles voor 7488 kinderen in de Hoeksche Waard

Dinsdag 16 juni beloven meer dan twintig regionale partijen dat alle 7488 basisschoolkinderen in de Hoeksche Waard weer muziekonderwijs op school krijgen. Ze tekenen dan, op initiatief van de landelijke stichting Méér Muziek in de Klas en Muziekschool Hoeksche Waard, het MuziekAkkoord Hoeksche Waard. Daarin bezegelen alle partijen een nieuwe samenwerking, om te komen tot structureel muziekonderwijs. Momenteel krijgen kinderen op ongeveer een kwart van de Hoeksche Waardse basisscholen structureel muziekonderwijs in de klas.

Marieke de Vries en Bart Jan van der Linden, beiden bestuurslid van Muziekschool Hoeksche Waard, zijn trots op het grote aantal partners dat ‘ja’ zegt tegen het plan ‘Muziek, jij bent het Waard!’. De Vries: “We zijn met een enthousiast en ondernemend team aan de slag gegaan om onze ambities te realiseren.” Van der Linden: “Samen gaan we zorgen voor een goede verbinding tussen binnen- en buitenschools muziekonderwijs.”

Twintig partners
Het MuziekAkkoord vloeit voort uit Méér Muziek in de Klas Lokaal, en is een afspraak tussen meer dan twintig samenwerkingspartners in de regio, waaronder de gemeente Hoeksche Waard, het CMK (Cultuur Educatie met Kwaliteit), scholenkoepels De Waard en De Hoeksche School, Codarts, de pabo’s van Hogeschool InHolland, Thomas More Hogeschool en Hogeschool Rotterdam, bijna alle harmonie- en fanfareorkesten in de Hoeksche Waard, lokale muziekaanbieders en de muziekschool. De ondertekening vindt plaats tijdens een feestelijk, muzikaal online-evenement dat wordt gepresenteerd door Buddy Vedder, ambassadeur van Méér Muziek in de Klas. Het evenement is voor iedereen via een livestream te volgen via de Facebookpagina van Méér Muziek in de Klas.

Méér Muziek in de Klas Lokaal
Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal is gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Het programma is opgezet door de stichting Méér Muziek in de Klas. Deze landelijke organisatie wil ervoor zorgen dat alle 1,6 miljoen kinderen op de basisschool structureel muziekonderwijs krijgen.

Kijk voor meer informatie op www.meermuziekindeklas.nl/nl/livestream

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/

Gepubliceerd: 11 JUN 2020 - 18:22
Laatste update: 11 JUN 2020 - 21:17