Muziekman Marcel van Raaij gaat corona-vaccinatieprogramma leiden

Muziekman Marcel van Raaij gaat corona-vaccinatieprogramma leiden

Marcel van Raaij krijgt bij het RIVM de leiding over het vaccinatieprogramma tegen COVID-19. Van Raaij neemt per 15 juni de taken over van de huidige vaccinatiedirecteur Jaap van Delden.

Van Raaij is nu nog werkzaam bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werkt. Daar is hij directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie.

De nieuwe vaccinatiechef is in de muziekwereld geen onbekende. Van Raaij begon als 10 jarige jongen als tamboer bij de jeugd Rijnmondband te Schiedam en op latere leeftijd dirigeerde hij 15 jaar lang het seniorenorkest. Deze actieve jaren stonden tevens in het teken van zijn grote persoonlijke ontwikkeling waarin hij o.a. zijn diploma instructeur voor blazers en slagwerk behaalde. Ook behaalde hij zijn diploma HaFaBra-directie.

Marcel van Raaij heeft een grote staat van dienst als instructeur bij diverse slagwerkgroepen, malletbands, harmonieorkesten en show- & marchingbands. Hij is onder meer verbonden aan de showband Irene uit Ede en AMIGO Leiden. De afgelopen jaren heeft Marcel diverse showprogramma´s ontwikkeld en heeft hij regelmatig gastdirecties verzorgd. Daarnaast heeft hij ook vele muzikale arrangementen op zijn naam staan.

Foto: Marcel van Raaij (rechts op de voorgrond) tijdens het KNMO Congres in 2017 over de hervormingen in de mars- en showsector.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 10 MEI 2021 - 14:28
Laatste update: 13 MEI 2021 - 10:55