Muziekwereld in actie voor zieke dirigent

Vanuit de muziekwereld zijn diverse acties opgestart om geld in te zamelen voor de behandeling van Lex Bak (39) uit Noordbeemster. De muziekleraar, muzikant en dirigent leidt aan een agressieve en zeldzame vorm van kanker die steeds terugkomt. Voor zijn behandeling in het buitenland is 300.000 euro nodig. Dat bedrag wordt niet vergoed via de zorgverzekering.


Zijn vrouw Sarina is een crowdfunding begonnen om de behandeling van haar man mogelijk te maken. Vanuit de muziekwereld zijn allerlei initiatieven opgestart om geld in te zamelen.
Zo is deze week onder de titel Benefiet4lex een projectorkest begonnen met de voorbereidingen voor een benefietconcert op zondag 27 maart in het Huis van Eemnes in Eemnes. Onder leiding van Kees Kramer studeren bijna 60 muzikanten een programma in dat in overleg met Lex Bak is samengesteld. Het bestaat uit de volgende werken: Evolutions (Alfred Reed), Concerto for Saxophone (Ronald Binge) met als soliste Ati Lust, Irish Tune from County Derry (Percy Grainger), Armenian Dances part 1 (Alfred Reed) en March, Waltz no. 2 en Finale uit de Jazz Suite no. 2 (Dmitri Shostakovich, arr. Johan de Meij). De repetities in de clubgebouwen van muziekvereniging Prinses Irene Huizen en muziekvereniging Crescendo Baarn zijn op de zondagen 13 februari, 13 maart en 20 maart. Voor een aantal instrumenten (onder andere klarinet) kunnen zich nog muzikanten aanmelden. Kijk voor meer informatie op www.benefiet4lex.nl.  Kaarten voor het concert kunnen besteld worden via www.ticketkantoor.nl/shop/benefiet4lex. 

Muziekvereniging Crescendo uit Assendelft laat de opbrengst van haar voorjaarsconcert ten goede laten komen van de crowdfunding voor Lex Bak. Het concert vindt plaats op 3 april om 14.00 uur in St. Odulphuskerk in Assendelft. Symfonisch harmonieorkest Amsterdam, Brassband Kunst naar Kracht uit de Goorn en Harmonie Caecilia uit Heiloo zijn nog op zoek naar een nieuwe datum voor het benefietsconcert dat in december vanwege de coronamaatregelen moest worden uitgesteld.

De teller voor de crowfunding staat inmiddels op ruim 70.000 euro. Meer informatie en mogelijkheden om te doneren vind je op www.lexbak.nl. 

Gepubliceerd: 08 FEB 2022 - 11:55
Laatste update: 08 FEB 2022 - 11:58