Muziekzomer Gelderland in volle gang

Muziekzomer Gelderland in volle gang

Van vrijdag 29 juli t/m zondag 14 augustus 2022 vindt de Muziekzomer Gelderland plaats, een 17-daags festival op de mooiste binnen- én buitenlocaties in de provincie Gelderland. Er is keus uit een groot aantal voorstellingen, concerten en evenementen met muziek, theater, opera en dans, uitgevoerd door het beste jonge talent van de Nederlandse conservatoria. Denk aan hoornblazers midden in het bos, een rietkwintet met een Spaans programma met dans, een concert waarin je middenin het orkest zit of een muzikale wandel- of fietstocht.

Young artist in residence van het festival dit jaar is violiste Coraline Groen. Zij is te zien en horen in vier programma’s: Passacaglia waarin zij aan de hand van het vioolconcert van Benjamin Britten het publiek laat ervaren hoe het is om middenin het orkest te zitten, Vader, een persoonlijke theatrale voorstelling waarin zij met haar vader in gesprek gaat over haar religieuze opvoeding en de rol van muziek, een strijkkwintet met Schubert in het park en Late night waarin zij diverse muziekstijlen samenbrengt met als inspiratiebron haar eigen Spotify-playlist.

Waar en wanneer
Gedurende de ruim twee weken van het festival zijn, naast young artist in residence Coraline Groen, ook het Nationaal Jeugdorkest (NJO), Jeugdorkest Nederland (JON) en Jong Metropole van de partij, de laatste met de tour East meets West. Het NJO voert dit jaar onder andere de opera Blauwbaards burcht van Bartók uit in de rauwe, maar hiervoor zeer geschikte Melkfabriek in Arnhem, maar voert bijvoorbeeld ook in kleinere bezetting de Serenade van Brahms voor nonet uit. Jonge musici verrassen in kleinere samenstelling met uiteenlopende voorstellingen, zoals van het Dianto Reed Quintet met het Spaanse programma A La Fresca, en de hoornblazers van het Korpus Hoornkwartet met Wald, met de natuur als onderdeel van de voorstelling.

Locaties
Het festival vindt plaats op favoriete locaties zoals het Voormalig Zendstation in Radio Kootwijk, Brebl in Nijmegen en het Kröller-Müller Museum, maar ook op nieuwe plekken zoals de Zwitsalfabriek in Apeldoorn, Tuin de Lage Oorsprong in Oosterbeek en wijngaard Gravendael in Voorst. Op diverse locaties kan de bezoeker genieten van een hapje of drankje. Het festival eindigt zoals altijd groots met het symfonisch programma van het NJO, dit jaar getiteld Mahler & Britten, in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Ga naar www.muziekzomer.nl voor meer informatie & tickets.

Gepubliceerd: 05 JUL 2022 - 09:35
Laatste update: 07 AUG 2022 - 10:11