Muzikaal monument over coronacrisis door Excelsior Papendrecht 

Muziekvereniging Excelsior Papendrecht heeft als eerbetoon aan de coronaslachtoffers een indrukwekkende film gemaakt.

Klankwijzer ontving rond de feestdagen vele muzikale kerst- en nieuwsjaarswensen. Tal van muziekverenigingen hadden nog net voor de volledige lockdown opnames gemaakt met bij de decembermaand passende muziek. Voor een aantal verenigingen gold de video als alternatief voor het kerst- of nieuwsjaarsconcert. Anderen wilden met een muzikaal filmpje de beste wensen overbrengen aan hun achterban. Opvallend was de grote variatie in het aanbod. Veel verenigingen hebben er enorm veel tijd en energie in gestoken om er een leuke en creatieve clip van te maken.

Eén inzending willen we nog eens extra onder de aandacht brengen. Muziekvereniging Excelsior uit Papendrecht maakte als eerbetoon aan de coronaslachtoffers een indrukwekkende film. In de documentaire-achtige video wordt aan de hand van beelden uit het nieuws op treffende wijze getoond hoe corona zich over de wereld verspreidde en ook ons land al bijna een jaar lang in haar greep houdt.

De aangrijpende klanken van To My Country van Bernard Zweers (arr. Johan de Meij) versterken de beelden die bij velen voor eeuwig op het netvlies zullen blijven staan. De hymne komt uit het tweede deel van de derde symfonie van de Nederlandse componist Bernard Zweers (1854 - 1924) getiteld Aan mijn vaderland. Excelsior maakte de live-opname op 11 juli van het coronajaar tijdens het concert De Wereld is van Iedereen. Het is een van de weinige concerten die na de uitbraak van de pandemie hebben plaatsgevonden. Het Orkest van Excelsior staat onder leiding van Ruud Welle.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 24 DEC 2020 - 12:17
Laatste update: 07 JAN 2021 - 12:12