Muzikaal toptalent op bijzondere locaties

Muzikaal toptalent op bijzondere locaties

Zestien dagen genieten van muzikaal toptalent op bijzondere locaties door de hele provincie Gelderland. Dat is Muziekzomer Gelderland van vrijdag 26 juli t/m zaterdag 10 augustus 2024. Om alvast te noteren. 

FOTO: VEERLE BASTIAANSSEN

Jonge getalenteerde musici - conservatoriumstudenten en jonge professionals - zorgen voor een inspirerende mix aan muzikale ervaringen voor een breed publiek. Van relaxed luisteren in het gras tot muziektheater, intieme avonden en nieuwe composities voor orkest: het zit allemaal in dit zomerse festival.

80 VOORSTELLINGEN
Sinds de start in 2001 is de Muziekzomer Gelderland uitgegroeid tot een groot 16-daags festival met zo’n 80 voorstellingen, concerten en evenementen op vaak bijzondere plekken in de buitenlucht of binnen waar je normaal nooit komt. Parken, fabrieken, cafés, kerken, tuinen en musea maken onderdeel uit van een programma waarin zowel de nieuwsgierige voor-het-eerst bezoekers van klassieke, wereld- of jazzmuziek als de ervaren liefhebbers aan hun trekken komen. Ga je voor een relaxte setting dan kun je je kleedje uitvouwen bij een van de openluchtconcerten. Wil je de premières en pareltjes uit het klassieke-muziekrepertoire niet missen dan kom je ook zeker aan je dosis zomerse inspiratie. Laat je verrassen!

ARTIST IN RESIDENCE
Elk jaar heeft een young artist in residence een prominente plek binnen het festival: een uitzonderlijk getalenteerde, jonge, Nederlandse musicus met een brede interesse in en ideeën over (interdisciplinaire) vormen van podiumkunst. Deze wordt ondersteund bij het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere programma’s. Bram van de Glind is young artist in residence tijdens de Muziekzomer Gelderland 2024. Bram is naast jazztrompettist ook componist, arrangeur en bandleider. Ook speelt hij drums, piano en basgitaar. In de afgelopen jaren was hij bovendien betrokken bij verschillende theaterproducties en is dus een veelzijdig artiest. Tijdens de Muziekzomer Gelderland presenteert hij ook zijn debuutalbum Mirrors.

Praktisch
Muziekzomer Gelderland (onderdeel van Nationale Jeugdorkesten Nederland) | vrijdag 26 juli t/m zaterdag 10 augustus | diverse locaties in Gelderland |  Kaartverkoop start 10 juni | Klk www.muziekzomer.nl.


Foto: Bram van de Glind, young artist in residence 2024.

Wil je jouw concert of activiteit ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl

Gepubliceerd: 15 MEI 2024 - 10:48
Laatste update: 15 MEI 2024 - 11:07