Muzikale kerstgroet voor goed doel

Muzikale kerstgroet voor goed doel

Bigband Persi Swing Collective, onderdeel van muziekvereniging Volharding uit Steenbergen, verbindt de opbrengst van een kerstgroetactie aan een goed doel. Via de website www.persiswing.nl kan iedereen voor 3,50 euro een fysieke kerstkaart bestellen. De volledige opbrengst gaat naar Stichting Papageno.

Op het bestelformulier kan de aanvrager opgeven voor wie de kaart bestemd is en een persoonlijke boodschap vermelden. Ook kan de voorkeur aangegeven worden voor een ‘sfeervol’ of ‘knallend’ muziekfragment om de jaarwisseling in te gaan. In de week van 21 december worden de kaarten, voorzien van een QR-code, bezorgd. Na het scannen van de code met de mobiele telefoon, wordt de ontvanger getrakteerd op een muzikale verrassing van Persi Swing Collectieve.

De volledige opbrengst wordt geschonken aan Stichting Papageno, opgericht door Jaap en Aaltje van Zweden. Jaap van Zweden is, naast een groot violist en dirigent, samen met zijn vrouw Aaltje trotse ouders van vier kinderen. Zij ontdekten via hun eigen zoon de positieve effecten van muziektherapie op kinderen met autisme. Muziek is immers een taal die iedereen begrijpt en die niemand veroordeelt. Door middel van muziektherapie maken de muziektherapeuten van stichting Papageno op een speelse, laagdrempelige manier contact met kinderen die soms lastig te bereiken zijn.

Inmiddels rijden er voor Stichting Papageno ongeveer dertig gediplomeerde muziektherapeuten het hele land door. Ze gebruiken instrumenten, zang, improvisatie en spelvormen om kinderen met autisme therapie te geven. Dat gebeurt meestal bij de kinderen thuis, maar ook op school of tijdens de dagbesteding. Onderzoek wijst uit dat muziektherapie verschillende positieve effecten heeft op het sociale gedrag en de communicatie van kinderen met autisme. Denk daarbij aan het leggen en onderhouden van contacten, leren samenwerken, beter kunnen omgaan met veranderingen en verbeteren van interactie. Met deze actie wil Persi Swing Collectieve het werk van Stichting Papageno ondersteunen en mensen mét en zonder beperking, jong én oud, met elkaar verbinden. Informatie: https://persiswing.nl/muzikalekerstkaart.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 09 DEC 2020 - 08:10
Laatste update: 09 DEC 2020 - 08:13