Muzikale spooktocht door Milheeze

Muzikale spooktocht door Milheeze

Afgelopen zaterdagavond was het windstil in Milheeze en hoorde je in het hele dorp de klanken van de fanfareleden die geschminkt en uitgedost als griezels, muziek maakten als onderdeel van de muzikale spooktocht. Deze was georganiseerd door Fanfare St. Cecilia in samenwerking met Jongerensoos Sowieso.

De bijna 100 overwegend jonge deelnemers liepen in groepjes door Milheeze en was er op zes verschillende locaties een activiteit die te maken had met Halloween. Dit liep uiteen van een quiz in het clubgebouw van Handboogvereniging St. Willibrordus tot een stoelendans in het donker in de tuin van de familie Freriks. De fanfareleden stonden op het Kapelhofje fragmenten van bekende nummers te spelen, die de deelnemers moesten raden en enkele andere fanfareleden hadden zich “verstopt” in een waar spookhuis. Met griezelige bugel tonen en plotseling trompetgeschal zorgden zij voor angstige schrikmomenten in het spookhuis. In het stalgedeelte van de oude boerderij van familie Van Beek, gelegen aan een onverlicht zandpad, leerde de deelnemers de monsterdans. Maar voor ze daar waren zat in het pikkedonker Tino Wilbers, die op het moment dat een groep voorbijkwam zorgde voor een 3 meter hoog spuwend vuur, met rook en licht.

Tussen de locaties, op de wandelroute, stonden ook nog spoken en griezels. Deze werden ‘geleverd’ door Toneelvereniging Voetlicht. In een onherkenbare uitdossing liepen zij langs de route om onverwachts uit het donker en de bosjes te springen. Met name voor de jongste deelnemers waren het af en toe spannende momenten.

Op de zesde locatie, Gemeenschapshuis De Schans, was het afsluitende griezelconcert met de prijsuitreiking. De zaal was aangekleed met skeletten, spoken, spinnenwebben, grafstenen en een heuse doodskist. De fanfare speelde nummers als Villa Volta en Thriller. En verzorgde de muziek onder de video die Arjan van den Bogaard (voorzitter Jongerensoos Sowieso) had gemaakt tijdens het sooskamp. In deze video was magere hein te zien, die het tijdens het sooskamp had gemunt op de soosleiding. De muziek van de fanfare zorgde voor extra effect onder de toch al spannende beelden.

De samenwerking tussen en met verschillende verenigingen in een dorp als Milheeze heeft geresulteerd in een fantastische avond voor alle inwoners in Milheeze, waarover zowel deelnemers als organisatie met plezier kunnen terugkijken. Uit het enthousiasme van de reacties zou zomaar nog eens een dergelijke samenwerking en activiteit in Milheeze kunnen komen.

Tekst en foto: Aanlevering Sint Cecilia.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 26 NOV 2019 - 10:40