Muzikale verjaardagstaart voor koningin Máxima

Vijftig dagen lang staat in heel Nederland en het Caribisch gebied muziekonderwijs centraal. De stichting Méér Muziek in de Klas geeft erevoorzitter koningin Máxima voor haar vijftigste verjaardag nog meer muziekonderwijs cadeau. Ambassadeur van de stichting Buddy Vedder is samen met presentatrice, actrice en zangeres Fenna Ramos en vijf kidsreporters, onder wie Lavezzi Rutjes, bij de koningin op bezoek geweest om haar te verrassen. Zie hier het videoverslag van dit bezoek.

Vijftig dagen muziek
Vanaf maandag 29 maart kan iedereen die zich, net als koningin Máxima, wil inzetten voor Méér Muziek in de Klas een mooi voorbeeld van muziek op school delen en daarmee kans maken op een kaarsje op haar verjaardagstaart. Kinderen, ouders, docenten, maar ook gemeenten of culturele instellingen kunnen meedoen en laten zien hoe zij zich inzetten. Iedere dag deelt Méér Muziek in de Klas updates van de campagne ‘Vijftig dagen muziek’ via verschillende social media kanalen en www.50dagen.meermuziekindeklas.nl. Daar staat ook hoe je mee kan doen. Een speciaal team van onder anderen kidsreporters en artiesten zal regelmatig verslag doen van de verschillende muzikale inzendingen, waarmee de stichting anderen wil inspireren ook aan de slag te gaan met de wens van koningin Máxima: muziekonderwijs voor álle 1,6 miljoen kinderen. Iedere inzending maakt bovendien kans op bezoek van de kidsreporters of op een gratis workshop muziek door een vakdocent van Méér Muziek in de Klas. Na vijftig dagen hoopt de stichting een goedgevulde taart, die symbool staat voor nog meer duurzaam en structureel muziekonderwijs in het hele land, aan de jarige koningin te kunnen overhandigen.

Méér Muziek in de Klas
Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, sociaal en creatief vlak. De stichting laat zien hoe waardevol muziekonderwijs is. Ze vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 27 MAA 2021 - 10:42
Laatste update: 27 MAA 2021 - 10:45