Muzikant op ministerspost van Binnenlandse Zaken

Muzikant op ministerspost van Binnenlandse Zaken

Raymond Knops neemt tijdelijk het stokje over van Kajsa Ollongren als minister van Binnenlandse Zaken. De 47-jarige CDA-politicus werd gisteren door de koning Willem-Alexander beëdigd. Met de benoeming van Knops schuift een muzikant in hart en nieren aan aan de tafel van de wekelijkse ministerraad.

Raymond Knops kwam als trombonist bij fanfare Sint Hubertus in Hegelsom in aanraking met de muziekwereld. Ook speelde hij klaroen bij het tamboerkorps van de Koninklijke Militaire Academie. Van 2007 tot 2015 was hij voorzitter van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. In die functie zorgde hij met een eigentijds bestuursmodel voor een frisse wind in de Limburgse blaasmuziek. Van binnen naar buiten trekken, verenigingen weerbaar maken en interne en externe verbindingen leggen waren zijn stokpaardjes. Ook voerde hij een verjonging van het bondsbestuur door en zorgde voor meer diversiteit in het bestuur van de bond.

Foto: ANP/Facebook

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine

Gepubliceerd: 02 NOV 2019 - 08:36
Laatste update: 02 NOV 2019 - 09:29