Muzikanten uit Burum en Oudeschoot winnen Slow Melody Contest

Muzikanten uit Burum en Oudeschoot winnen Slow Melody Contest

Julian Kuipers uit Burum op euphonium (jeugdklasse) en Marco de Vries uit Oudeschoot op tuba (hoofdklasse) gaan de geschiedenisboeken in als de winnaars van eerste Dutch Open Slow Melody Contest. De wedstrijd werd gisteren gehouden  in Theater De Skâns in Gorredijk.

Hun optredens waren goed voor de wisselbokalen. Maar de allergrootste winnaar was de muziek. De middag was gevuld met mooie melodieën en prachtige voordrachten van de deelnemers. Hét doel van organisatie Stichting Culturele Activiteiten Opsterland (SCAO).

Winnaars
Marco de Vries maakte een eigen arrangement van het muziekstuk dat hij wilde spelen. “De bas is vooral de basis van een orkest en komt vaak solistisch niet aan bod. Met dit solistenconcours daag ik mezelf muzikaal uit.” Julian Kuipers heeft twee doelen in zijn leven: beroepsmusicus worden én dirigent. “Ik speel iedere dag en ga naar de JongTalentenKlas van het conservatorium in Groningen.”

Dutch Open Slow Melody Contest
“De naam zegt het al, dit solistenconcours is bedoeld voor langzame en gedragen muziek”, vertelt Heleen Talman, voorzitter van SCAO. “Het is een eeuwenoude traditie die we vanuit Engeland naar Nederland hebben gebracht. Een schot in de roos wat ons betreft. Een nieuwe traditie is geboren. De winnaars hebben dan ook een wisselbokaal gewonnen. En de uitnodiging om hun eer en roem volgend jaar te verdedigen.”

Breed deelnemersveld
Talman: “Het evenement is bedoeld voor muzikanten uit de harmonie, fanfare en brassbandwereld. Daardoor hadden we een grote diversiteit aan instrumenten. Van saxofoon tot dwarsfluit, van bugel tot hoorn. Allemaal met hun eigen klankkleur en timbre. Daarnaast kwamen de deelnemers overal vandaan. Het beperkte zich niet enkel tot muzikanten uit onze eigen gemeente Opsterland. Lutjegast, Stiens, Burum, Workum, Groningen; de muziek kwam uit alle windstreken.”

Foto en tekst: Stichting Culturele Activiteiten Opsterland

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 22 NOV 2021 - 09:52