Muzikanten uit Eemsdelta samen in speciale compositie

Leden van muziekverenigingen uit de gemeente Eemsdelta vormen in het weekend van 27 en 28 november een gezamenlijk projectorkest om het muziekstuk Het Geluid van Eemsdelta in première te brengen. Het werk is door Arend Gerds gecomponeerd aan de hand van allerlei geluiden die door inwoners van Eemsdelta als kenmerkend worden bevonden voor de nieuwe gemeente. Het projectorkest staat onder leiding van Frans-Aert Burghgraef.

Leden van HaFaBra-verenigingen of slagwerkensembles uit de gemeente Eemsdelta kunnen zich vanaf nu opgeven voor het projectorkest via een formulier op www.eemsdorp.nl/muziek.  Hier vind je ook alle informatie over Het Geluid van Eemsdelta. Het projectorkest repeteert op zondag 7 november en vrijdag 12 november. Op zaterdag 27 november krijgt het projectorkest masterclasses van professionele musici van het Noord Nederlands Orkest.

Frans-Aert Burghgraef
De oorspronkelijk uit Groningen afkomstige dirigent Frans-Aert Burghgraef (foto) heeft hij bijna alle Nederlandse symfonieorkesten gedirigeerd, zoals: Rotterdams Philharmonisch Orkest, Radio Filharmonisch Orkest, Noord Nederlands Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest, philharmonie zuidnederland, Residentie Orkest & Orkest van het Oosten.

(Foto Merlijn Doomernik)

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 15 SEP 2021 - 10:18
Laatste update: 15 SEP 2021 - 10:25