Muzikanten uit Hurdegaryp, Burum en Sumar winnen Slow Melody Contest

Muzikanten uit Hurdegaryp, Burum en Sumar winnen Slow Melody Contest

Muzikanten uit Hurdegaryp, Burum en Sumar zijn in Gorredijk in de prijzen gevallen tijdens de tweede editie van de Dutch Open Slow Melody Contest.

Jisse Kuipers uit Hurdegaryp kwam uit in de juniorenklasse (t/m 12 jaar). Op trombone betoverde hij het publiek met zijn uitvoering van ‘Sång till Lotta’, van de Noorse componist Jan Sandström. Hij speelde met het grootste gemak en maakte prachtige muzikale lijnen. Euphoniumspeler Julian Kuipers uit Burum sleepte net als in 2021 de eerste prijs in de wacht, met zijn ‘Song For Ina’ van Philip Sparke. Julian kwam uit in de jeugdklasse, 13 t/m 15 jaar. Harmen Thomas de Haan uit Sumar (Hoofdklasse, 16 jaar en ouder) overtuigde met zijn dynamische contrasten en prachtige warme sound bij het spelen van de compositie ‘Evelien’ van Steven Verhelst. Jurylid Nynke Jaarsma noemde zijn spel op euphonium ‘adembenemend’. De drie heren verdienden een enorm applaus, eeuwige roem én een enorme wisselbeker.


“Wat een fantastische dag hebben we gehad”", blikt voorzitter Heleen Talman van Stichting Culturele Activiteiten Opsterland blikt terug op de tweede editie van de Dutch Open Slow Melody Contest. Het evenement werd gehouden in De Skâns in Gorredijk. “De naam zegt het al; de Dutch Open Slow Melody Contest is een wedstrijd voor langzame liedjes. Je vertelt zo muzikaal mogelijk jouw verhaal op het podium. Het lijkt misschien makkelijker dan het spelen van een technisch muziekstuk, maar op je mooist spelen is beslist een uitdaging. Jisse, Julian en Harmen Thomas hebben het publiek en de jury laten horen hoe je dit doet.”

Nieuwe traditie
"Als je een nieuw evenement toevoegt aan je activiteiten, is het altijd even aftasten of het aanslaat. Wij waren als organisatie al enthousiast, maar gezien de reacties van de deelnemers is De Dutch Open Slow Melody Contest echt een blijvertje. De datum voor volgend jaar is daarom ook al geprikt: zondag 11 februari 2024.

Tekst: Aanlevering: Stichting Culturele Activiteiten Opsterland. 
Foto©️: EJ Bouma Fotografie.

Gepubliceerd: 20 FEB 2023 - 08:48