Na 226 jaar weer vrouwen aan de macht in Thorn

Na 226 jaar weer vrouwen aan de macht in Thorn

Binnen de KNMO staat diversiteit hoog op de agenda. Al vaker is opgemerkt dat binnen de amateurmuziekwereld het aantal vrouwen op bestuursposten in geen enkele verhouding staat tot het aantal vrouwelijke muzikanten. Uitgerekend twee harmonieën met een lange en rijke traditie geven het goede voorbeeld.

Aan het hoofd van de bestuurstafels bij harmonie St. Michaël van Thorn en de Koninklijke Harmonie van Thorn zitten sinds kort vrouwen. Irene Levels-Halkes (de Geiten) en Franca Eurlings-Tonnaer (de Bokken) laten de geschiedenis van het witte stadje herleven. Daarmee zijn ze de eerste vrouwelijke presidenten in de 208-jarige muzikale geschiedenis van Thorn. Sinds de Fransen in 1794 de adellijke stiftdames van hun troon stootten, wordt het voormalige abdijvorstendom op twee belangrijke posten weer geleid door vrouwen.

Lees het interview met de beide presidenten in het (gedrukte) magazine KNMO Klankwijzer dat deze week bij alle KNMO-verenigingen op de deurmat is gevallen. Vraag ernaar bij je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris. Of neem een persoonlijk abonnement. De kosten zijn 17,44 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 20 DEC 2020 - 09:39
Laatste update: 21 DEC 2020 - 19:04