Naomi Schaaf Talent van de dag bij jeugdfestival Waadklank

Naomi Schaaf Talent van de dag bij jeugdfestival Waadklank

Tijdens de eerste jeugdfestival van de vereniging van samenwerkende muziekverenigingen uit Waadhoeke is de elfjarige Naomi Schaaf uitgeroepen tot Talent van de Dag.

Afgelopen zaterdag 30 maart werd voor de eerste keer in het bestaan van Waadklank, vereniging van samenwerkende muziekverenigingen uit Waadhoeke, het jeugdfestival gehouden in De Molewjuk in Bitgummole. Voorheen werd in de gemeente Menaldumadeel 20 jaar achter elkaar een festival gehouden speciaal voor jonge muzikanten. Waadklank vindt dit een activiteit die, zeker in de nieuwe setting, georganiseerd moet worden. Jonge muzikale talenten een podium bieden en aandacht besteden en een stimulans ontwikkelen binnen de muziek is belangrijk. Het werd een bijzonder en uitdagend gebeuren voor jonge muzikanten. Tijdens dit festival kon iedereen, in verschillende divisies, laten horen wat hij of zij al presteert. Zowel slagwerkers, koperblazers, houtblazers van verschillende leeftijden hebben hun beste beentje voorgezet. Naast solisten deden er ook orkesten mee. Het opleidingsorkest van de Sternse Slotlanders, de slagwerkgroep van OpMaat uit Berltsum en het jeugdkorps ”De Roekebinde” uit verschillende dorpen van voorheen Menaldumadeel hebben laten horen wat je met samenspel allemaal kunt bereiken. Inwoners van Waadhoeke kunnen we trots zijn op zoveel jeugdig talent in de gemeente. ’s Morgens reikte burgemeester Marga Waanders de prijzen uit. Ze was onder de indruk en vond het een bjusterbaarlik barren.
’s Middags was Jan Dijkstra, wethouder met cultuur in zijn portefeuille, aanwezig en reikte hij de prijzen uit. Hij benoemde dat muziek maken belangrijk is voor ieders ontwikkeling. Muziek is belangrijk bij vreugde en verdriet en kan je gevoel verwoorden. Dit gebeurde zeker op deze festivaldag.

Voor iedere deelnemer was er een juryrapport en een medaille. Meedoen is belangrijk en wordt beloond. Bij een festival zit er echter ook een competitie-element in. Voor de juryleden Jan Geert Nagel en Andries Kramer was het een uitdagende klus de prijswinnaars te kiezen. Een overzicht van de jeugd die de prijzen hebben gewonnen vindt u onderaan dit verslag.
In het bijzonder willen we hier de winnaar van de Waadklank-bokaal, voor talent van de dag, noemen: Naomi Schaaf leerling van Brassband “Looft den Heer” Bitgummole mocht deze in ontvangst nemen. Volgens de jury bracht zij naast muzikaliteit ook spontaniteit, vrolijkheid, houding en attitude tijdens het musiceren.
Gefeliciteerd namens iedereen die aanwezig is geweest.

We kunnen nog lang nagenieten van prachtig, enthousiast spel op slagwerk, koper en houtinstrumenten. Chapeau aan de muzikale jeugd van Waadhoeke.

SLAGWERK:
Festival: 1. Idwer de Vries 12 jr (drums) - Looft den Heer Bitgummole 86 punten.
Studerend A: 1. Stef Poelstra 12 jr (slagwerk) Kunst en Genoegen Dronryp 87 punten; 2. Jelmer Mollema 15 jr (marimba) Looft den Heer Bitgummole 84 punten
Groep: 1. Opleidingsgroep Sternse Slotlanders Franeker 83 punten.

BLAZERS:
Festival: 1. Rianne Koopmans 10 jr (bugel) Concordia Welsrijp 83 punten.
5e divisie: 1. Naomi Schaaf 11 jr (cornet) Looft den Heer Bitgummole 88 punten.
4e divisie: 1. Jetze Klaas Dijkstra 13 jr (cornet) Looft den Heer Bitgummole 88 punten.
2e divisie: 1. Jesse Elkerbout, 10 jr (altsaxofoon) Advendo Franeker 87 punten.
3e divisie: 1. Maarten Mennegat 15 Jr (cornet) Blaast de Bazuin Oude/Nieuwebildtdijk 87 punten; 2e Jolijn Althuisius 12 Jr (klarinet) Advendo Franeker 86 punten.
2e divisie: 1. Eline Schakel 15 jr (F-hoorn) Advendo Boksum-Blessum-Deinum 82 punten.

JEUGDORKESTEN:
1. Jeugdorkest Roekebind (samenwerking van Harmonie Beetgum, OpMaat Berltsum, Looft den Heer Bitgummole, Constantia Menaam en Halleluja Menaam) 85 punten.

Waadklank-Bokaal 2019 (Talent van de dag): Naomi Schaaf 11 jaar (cornet) Looft den Heer Bitgummole.

Tekst en foto: Aanlevering Waadklank.

Waadklank - Vereniging samenwerkende muziekverenigingen Waadhoeke.
Email: secretariaat@waadklank.nl - waadklank@gmail.com
Website: https://www.waadklank.nl

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 01 APR 2019 - 15:02
Laatste update: 01 APR 2019 - 15:14