Nationaal Accordeon Concours voor Solisten en Kamermuziek 20 maart 2022

Nationaal Accordeon Concours voor Solisten en Kamermuziek 20 maart 2022

De Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica organiseert op 20 maart 2022 voor de 18e keer het Nationaal Accordeon Concours voor Solisten en Kamermuziek. Evenals vorig jaar zal dit evenement plaatsvinden in de Muziek- en Dansschool Amstelveen aan het Stadsplein 99.

Hierbij nodigen wij je uit deel te nemen aan dit concours of om te komen luisteren. Door mee te doen kun je je spelniveau- en plezier verhogen. Natuurlijk zijn er ook mooie prijzen te winnen en is het een goede gelegenheid andere spelers te horen spelen en te ontmoeten. Zoals ieder jaar zal er weer een prachtig lunchpauzeconcert verzorgd worden. Kortom: Dit wil je niet missen!

Bij dit concours worden geen cijfers gegeven, maar krijg je van elk jurylid een opbouwend juryrapport, waarbij rekening wordt gehouden met alle facetten van het musiceren. Ook ontvang je een getuigschrift en een aandenken. Afhankelijk van het aantal deelnemers en hun niveau zijn er per afdeling 3 prijswinnaars mogelijk. Daarnaast zijn er diverse extra prijzen te winnen, zoals de Pino wisselbeker, Lunchpauzeconcert, Live radio interview + concert Concertzender, Coupe Mondiale geldprijs en een Masterclass.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende afdelingen waarin kandidaten kunnen deelnemen. Het concours biedt tevens de mogelijkheid in te schrijven voor de afdeling lichte muziek, waarbij leeftijd geen rol speelt.
Zijn prijzen voor jou niet zo belangrijk, maar wil je wel graag laten horen wat je op muzikaal gebied in huis hebt? Doe dan buiten mededinging mee in de festival afdeling.

Overzicht verschillende afdelingen:
SOLISTEN
• Afdeling Jeugd: t/m 11 jaar
• Afdeling IV: 12 en 13 jaar
• Afdeling III: 14 t/m 16 jaar
• Afdeling II: 17 t/m 19 jaar

Onderstaande afdelingen zijn niet aan leeftijd gebonden:
• Afdeling I
• Ere
• Superieur A
• Superieur B

KAMERMUZIEK
Alle groepen t/m 12 spelers, heterogeen en homogeen, zonder dirigent.
• Afdeling Jeugd: Leeftijd gemiddeld t/m 11 jaar
• Afdeling A: Leeftijd gemiddeld t/m 16 jaar
• Afdeling B: Niet aan leeftijd gebonden
• Afdeling C: Conservatoriumstudenten en Professionals

FESTIVAL AFDELING - LICHTE MUZIEK AFDELING
Voor solo en kamermuziek
Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om in meerdere afdelingen uit te komen. Voor de duidelijkheid Om lidmaatschap van de NOVAM te promoten wil het bestuur alle spelers t/m 16 jaar, tegelijk met de inschrijving, aspirant lid maken van de Novam. Zij krijgen daarvoor de nieuwsbrieven en korting op diverse workshops en activiteiten.

Wil je meedoen?
Vul het inschrijfformulier in via de NOVAM website waar ook het verkort reglement en het
repertorium te vinden zijn en zorg dat de inschrijfgelden tijdig voldaan zijn.

Uiterste inschrijfdatum: 5 februari 2022
Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws!

Bij deelname vóór 1 maart 2020 de bladmuziek als pdf mailen naar secretaris@novam.net 

Wij hopen je te mogen begroeten tijdens het Nationaal Accordeonconcours in Amstelveen.

Namens de Werkgroep Nationaal Accordeonconcours,
Robert Baas, Marieke de Vries, Evert van Amsterdam, Otine van Erp en Maaike Lips

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 06 DEC 2021 - 08:14
Laatste update: 06 DEC 2021 - 08:20