Nationale Taptoe strikt Amerikaans drill team 

Nationale Taptoe strikt Amerikaans drill team 

De organisatie van de Nationale Taptoe is erin geslaagd om nog een spectaculaire act aan het programma toe te voegen. Het United States Air Force Honor Guard Drill Team presenteert op 27, 28 en 29 september tijdens The Netherlands Militairy Tattoo in Ahoy Rotterdam drills en wapenexercities van het allerhoogste niveau. 

De Honor Guard is de officiële ceremoniële eenheid van de United States Air Force en is gevestigd op de Air Force Base Anacostia-Bolling in Washington D.C.
De hoofdtaak van de Honor Guard is om de Amerikaanse luchtmacht te vertegenwoordigen bij alle openbare- en officiële ceremonies en staat onder leiding van het hoofdkwartier van de Amerikaanse luchtmacht in het militaire district van Washington.
Ceremoniële taken die het team uitvoert zijn onder andere
• bezoeken van hoogwaardigheidsbekleders en militaire functionarissen,
• begrafenissen voor overleden luchtmachtpersoneel,
• kransleggingceremonies bij het graf van de onbekenden op de Arlington National Cemetery,
• aankomstceremonies op het Witte Huis en
• recepties en andere staats- en militaire

Een plaatsing bij deze zeer elitaire eenheid wordt beschouwd als een speciale taakopdracht, wat betekent dat Air Force-leden wereldwijd uit alle geledingen deze plaatsing kunnen aanvragen. Indien geselecteerd, worden ze uit hun functie gehaald en voor drie jaar toegewezen aan Bolling AFB voor een standaard “tour of duty”. Een Honor Guard-lid wordt traditioneel een Ceremonial Guardsman genoemd.

De oorsprong van de Honor Guard van de luchtmacht in de Verenigde Staten kan worden herleid tot mei 1948 toen het hoofdkwartier van de United States Air Force, de oprichting van een elite ceremoniële eenheid oprichtte die vergelijkbaar was met die van de andere diensten. Er werd binnen het 1100e Air Police Squadron op Bolling AFB een ceremoniële eenheid opgericht. De USAF HG werd in 1972 officieel een luchtmacht squadron.

Een standaard USAF Honor Guard drill bestaat uit een reeks van bloedstollende wapenmanoeuvres, precieze worpen en complexe wapenuitwisselingen. Het United States Air Force Honor Guard Drill Team biedt, onder andere, een indrukwekkende presentatie met vier leden, gericht op de commandant, waarbij de vier teamleden tegelijkertijd hun zware wapens over en rond de commandant slingeren en een reeks handelingen uitvoeren die ongeëvenaard zijn door andere professionele militaire teams.

Meer informatie over de Nationale Taptoe: KLIK HIER

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 16 JUL 2019 - 23:52
Laatste update: 17 JUL 2019 - 00:11