Nationale Taptoe wijkt uit naar Soesterberg

Nationale Taptoe wijkt uit naar Soesterberg

De Stichting Nationale Taptoe heeft alles in het werk gesteld om dit jaar de vele liefhebbers weer een Nationale Taptoe te kunnen bieden. Vanwege de nog steeds geldende Covid-19 maatregelen is het helaas nog niet mogelijk om een indoor Taptoe in AHOY te organiseren. Voor de 66e editie is in dit bijzondere tussenjaar echter als alternatief een prachtige locatie uitgekozen: het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

Bijwonen van een taptoevoorstelling in combinatie met een bezoek aan het Nationaal Militair Museum staat garant voor een uniek dagje uit. Op het terrein van het Nationaal Militair Museum komt het hele gezin ogen en oren te kort. Het museum biedt een (interactief) kijkje in de geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht en tevens de mogelijkheid om op het buitenterrein zelf actief aan diverse activiteiten deel te nemen. Een taptoe in de open lucht heeft minder last van de beperkende maatregelen. Het betekent wel dat het evenement in een aangepaste vorm uitgevoerd moet worden. Het zal anders zijn dan in AHOY, maar sommige wijzigingen brengen ook voordelen met zich mee.

Keuzemogelijkheid
De Nationale Taptoe 2021 wordt gehouden van 19 t/m 29 augustus. Bezoekers hebben een ruimere keuzemogelijkheid omdat er dit jaar negen middagvoorstellingen zijn: van donderdag 19 tot en met zondag 22 augustus en van woensdag 25 augustus tot en met zondag 29 augustus. Alle voorstellingen zijn overdag van 14.30 tot 16.00 uur. Alle plaatsen zijn overdekt. De capaciteit is maximaal 1200 bezoekers per voorstelling. Ook zijn de toegangsprijzen lager dan voorgaande jaren.

Spectaculaire show
Deelname van buitenlandse orkesten is dit jaar niet mogelijk. Wel zijn alle Nederlandse militaire orkesten van de partij. Dat zijn de Marinierskapel der Koninklijke Marine, de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers, de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, het Orkest Koninklijke Luchtmacht, het Orkest Koninklijke Marechaussee, de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’, de Fanfare ‘Bereden Wapens’ en het Fanfare Korps Nationale Reserve. De line-up van de militaire orkesten wordt aangevuld met de Dutch Pipes & Drums en Highland-dancers. De entertainmentgroep Lights-in-motion tekent voor een spraakmakende en spectaculaire show met vuur en licht.

Pendelbussen
Bezoekers kunnen parkeren op het parkeerterrein FarEast. Vanaf hier rijden pendelbussen naar het Nationaal Militair Museum. Ook vanaf NS-station Amersfoort Centraal wordt voorzien in pendelbusjes. Door uw bezoek aan de Nationale Taptoe te combineren met een bezoek aan het Nationaal Militair Museum kunnen bezoekers er een mooi dagje uit van maken. Het gebruikelijke voorprogramma, de taptoefair en de tambour-maîtreclinic komen dit jaar te vervallen, maar worden in 2022 weer georganiseerd.

Kaartverkoop
KLIK HIER voor meer informatie en het bestellen van kaarten. Voor kaarten kunt ook bellen met 0900-9203 (op alle dagen bereikbaar, ook in het weekend, van 10.00-15.00 uur; € 0,45 p/m).
https://nationaletaptoe.nl/kaartverkoop/

Op de foto: De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ neemt deel aan de Nationale Militaire Taptoe in Soesterberg.

Foto: Aanlevering Nationale Taptoe

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 17 JUN 2021 - 17:41
Laatste update: 17 JUN 2021 - 17:48