Nederland Blaast!: geef je een week lang over aan muziek

Nederland Blaast!: geef je een week lang over aan muziek

Nederland Blaast! organiseert in de zomer van 2024 een intensieve muziekvakantieweek voor blazers en slagwerkers.

Buiten schijnt de zon, binnen schitteren de instrumenten. Een week lang kun je je onderdompelen in de inspirerende wereld van de blaasmuziek. Voor het eten wordt gezorgd. Het enige waar je je druk over hoeft te maken is de klank van je instrument.

BLAZER OF SLAGWERKER
Iedereen die een instrument speelt dat in een harmonieorkest past, kan meedoen. Ben je beginner of al gevorderd? Blazer of slagwerker? Door de opzet van de cursus is er voor iedereen een passend aanbod.

PRIVÉLES
We trappen de week af met een docentenconcert, zodat je geïnspireerd kunt beginnen. Elke dag krijg je privéles van een vakdocent. Daarnaast kun je meedoen aan ritme- en intonatietrainingen, ademhalingsoefeningen en opwarmsessies. Er worden ensembles van verschillende niveaus aangeboden. Het is ook mogelijk een solowerk in te studeren met een concertpianist. Aan het eind van de week is er de mogelijkheid mee te doen aan het solistenconcert en de ensembleconcerten. Alles 'voor en door elkaar', zodat je in een ontspannen omgeving naar hartenlust het nieuw geleerde kunt uitproberen.

'COMPOSER IN RESIDENCE'
De cursus van 2024 heeft een Schots tintje: 'Composer in Residence' is componist/dirigent Keiron Anderson. Keiron zal laagdrempelige compositieworkshops aanbieden. Een nieuw werk kan natuurlijk niet uitblijven! We spelen met alle deelnemers ter afsluiting van de week een wereld première die Keiron op dit moment voor ons aan het schrijven is.

AKOESTICUM
Nederland Blaast! vindt plaats van 21 tot en met 27 juli 2024 in het Akoesticum te Ede. Het Akoesticum heeft alle ruimtes zo ingericht dat muziek er goed klinkt, ook als de grotere blaasensembles met slagwerk spelen. We gaan daar gezellig met elkaar dineren en logeren, zodat we niet alleen onze muzikale kennis, maar ook onze muzikale kennissenkring uitbreiden.

Nederland Blaast! organiseert een compleet verzorgde muziekweek waar je vol nieuwe ideeën van terugkomt. Wil je meer weten over dit nieuwe initiatief van drie enthousiaste blazers? Surf dan naar www.nederlandblaast.nl 

Gepubliceerd: 27 NOV 2023 - 19:52