Nederlands Blazers Ensemble met Adam en Eva

Nederlands Blazers Ensemble met Adam en Eva

Het Nederlandse Blazers Ensemble (NBE) speelt traditiegetrouw op 1 januari haar Nieuwjaarsconcert in Het Concertgebouw. Dit keer staat het thema ‘Adam & Eva’ centraal. Wegens enorme belangstelling spelen de blazers het concert deze middag tweemaal, om 14.00 uur en om 17.00 uur. Beide concerten zijn al enige tijd uitverkocht.

Het wordt - zoals men dat gewend is van het NBE - een verrassend muzikaal spektakel, met medewerking van singer/songwriter Gerson Main, de Bijlmer Steelband en het Noorder Collectief. Zij zijn allemaal lokale muzikale helden, die eerder in dit seizoen meespeelden met de blazers in de Amsterdamse Cultuurhuizen om de Dag van de Vrede te vieren. Daarnaast verleent Consensus Vocalis, professioneel koor uit Oost Nederland haar medewerking, ondersteund door een groot, speciaal voor dit Nieuwjaarsconcert samengesteld, koor uit alle windstreken. Ook de zangeressen van Wishful Singing doen mee en twee dansers van ISH: Feadan McCall en Zino Schat.
Het inmiddels wereldberoemde Duitse danskoppel Nellia (64) en Ditmar Ehrentraut (70) zal, te midden van al deze muzikale variëteit, hun fenomenale boogiewoogie-dansmoves demonstreren.

De blazers spelen daarbij werken van onder meer Händel, Monteverdi en Mozart.
Natuurlijk zijn er net als elk jaar nieuwe werken te horen van jonge componisten, de winnaars van de jaarlijkse compositiewedstrijd van het NBE. De drie gelukkigen die samen met het NBE op het podium van Het Concertgebouw staan zijn zanger/pianist Ben Forte (19) uit Utrecht, contrabassist Casper Groep (13) uit Krommenie en zangduo Sijmen McDonald (17) en Teun de Vries (17) respectievelijk uit Goënga en Scharnegoutum.

Het Nieuwjaarsconcert wordt door BNNVARA uitgezonden op 1 januari om 19.00 uur op NPO2.

Foto: Peter Lodder.

Gepubliceerd: 28 DEC 2018 - 13:38
Laatste update: 28 DEC 2018 - 13:42