Nederlands succes tijdens Deutches Musikfest

Nederlands succes tijdens Deutches Musikfest

Jachthoorn- en trompetterkorps Edelweiss Heerlen was afgelopen weekeinde de succesvolste Nederlandse deelnemer aan het Deutches Musifest in Osnabrück.
Het korps legde tijdens de concertwedstrijd in de categorie Marching Bands met 96 punten beslag op het open Duitse kampioenschap. Bij de mars- en showwedstrijd eindigde Edelweiss met 84,33 punten als zesde.

Bij de brassbands werd brassband De Wâldsang Buitenpost met 78,75 punten vierde en brassband Constantijn Huygens Appingedam met 74,5 punten zevende.

Muziekvereniging Concordia Oldebroek naam deel aan de beoordelingswedstrijd en kreeg het predicaat: deelgenomen met uitstekend resultaat.

Het Deutsches Musikfest is een van de grootste muzikale evenementen van Duitsland. Het evenement vindt één keer in de zes jaar plaats, telkens in een andere deelstaat. Daarbij vaardigen alle Duitse muziekorganisaties deelnemers af. Circa 300 voornamelijk Duitse verenigingen met in totaal zo'n 15.000 muzikanten maakten hun opwachting tijdens diverse wedstrijdonderdelen verspreid over meerdere locaties in de stad. Het muziekfeest wordt afgesloten met een grote streetparade waarbij enkele tienduizenden toeschouwers langs de route zullen staan. Ook zijn er tal van concerten waar aan deelgenomen werd door onder andere koninklijke harmonie Phileutonia Eindhoven, koninklijke harmonie St. Philomena Chevremont-Kerkrade en muziekvereniging Muzikale Aarle-Rixtel.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

 

Gepubliceerd: 03 JUN 2019 - 09:15
Laatste update: 03 JUN 2019 - 09:17