Nederlandse talenten in Europese jeugdbrassband

Nederlandse talenten in Europese jeugdbrassband

Rutger Mollema, Lianne Postma Stefan van der Wilt vertegenwoordigen Nederland in april in de Europese jeugdbrassband. Dat heeft de Europese muziekcommissie (EBBA) deze week bekendgemaakt.

Rutger Mollema (Berlikum) speelt es-cornet bij brassband Looft den Heer uit Beetgumermolen en De Bazuin Oenkerk. Euphoniumspeler Stefan van der Wilt (Wilnis) maakt deel uit van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en is lid van Brassband Rijnmond. Lianne Postma (Buitenpost) zit op cornet en speelt bij brassband Gloria Deï uit Gerkesklooster-Stroobos en De Wâldsang Buitenpost.

De Europese Brassband Kampioenschappen zijn van 20 april tot en met 28 april in Montreux (Zwitserland). Net als voorgaande jaren wordt er ook weer een Europese Jeugdbrassband samengesteld. Deze band bestaat uit getalenteerde muzikanten tussen de 18 en 22 jaar die afgevaardigd worden door de 16 deelnemende landen. Ook Nederland vaardigt ieder jaar een aantal muzikanten af. De audities hiervoor vonden plaats op 27 november in Leeuwarden. De Europese muziekcommissie (EBBA) heeft deze week uit alle nominaties de definitieve selectie bekendgemaakt.

Foto: De Europese jeugdbrassband was vorig jaar te gast in Utrecht.

Gepubliceerd: 23 JAN 2019 - 13:13