Nederlandse verenigingen naar 6e Deutsches Musikfest

Nederlandse verenigingen naar 6e Deutsches Musikfest

Diverse Nederlandse muziekverenigingen nemen van 31 mei tot en met 2 juni in Osnabrück deel aan het Deutches Musikfest. Tijdens dit evenement maken 300 voornamelijk Duitse verenigingen met in totaal zo'n 15.000 muzikanten hun opwachting tijdens diverse wedstrijdonderdelen verspreid over meerdere lokaties in de stad. Het muziekfeest wordt afgesloten met een grote streetparade waarbij enkele tienduizenden toeschouwers langs de route zullen staan.

De Nederlandse inbreng komt van jachthoorn- en trompetterkorps Edelweiss Heerlen (foto), brassband Constantijn Huygens Appingedam, brassband De Wâldsang Buitenpost, koninklijke harmonie Phileutonia Eindhoven, koninklijke harmonie St. Philomena Chevremont-Kerkrade, muziekvereniging Concordia Oldebroek en muziekvereniging Muzikale Aarle-Rixtel.
Zaterdag 1 juni speelt het Landesblasorchester Baden-Württemberg onder leiding van de Nederlandse dirigent Björn Bus de Duitse première van de 5e Simfony Return to Middle Eart van Johan de Meij.

Het Deutsches Musikfest is een van de grootste muzikale evenementen van Duitsland. Het evenement vindt één keer in de zes jaar plaats, telkens in een andere deelstaat. Daarbij vaardigen alle Duitse muziekorganisaties deelnemers af. Verdeeld over de vier dagen komen worden 150.000 tot 250.000 bezoekers verwacht.  Bij de sluitingsceremonie zal ook de Bondspresident aanwezig zijn. De Duitse tv-zender NDR doet zondagmiddag verslag van het evenement.  De uitzending is van 15.30 tot 17.00 uur en is te zien via Ziggo kanaal 57.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

 

 

 

Gepubliceerd: 27 MEI 2019 - 09:59
Laatste update: 27 MEI 2019 - 10:22