Netwerkbijeenkomst over toekomst blaasmuziek in Groningen en Drenthe

Netwerkbijeenkomst over toekomst blaasmuziek in Groningen en Drenthe

Stichting Kunst & Cultuur, het KultuurLoket en de Muziekbond Groningen en Drenthe houden donderdag 6 juni in de Nieuwe Kolk in Assen de netwerkbijeenkomst Fresh Air. De meeting vindt plaats in de kantlijn van het festival Groningen Brass Experience en heeft als ondertitel Op naar een vitale sector blaasmuziek in Groningen en Drenthe.

FOTO: FACEBOOK MGD

De afgelopen jaren zijn veel projecten, gesprekken en bijeenkomsten georganiseerd om impulsen te geven aan de sector en om te analyseren waar verbeteringen nodig zijn. Een belangrijke conclusie daaruit is dat bundeling van krachten nodig is om de sector vitaal te houden en zo mogelijk te laten groeien. De organiserende instellingen nemen het voortouw om, in samenwerking met een aantal professionals uit de sector, een toekomstplan op te stellen. Hierbij is de input van de achterban nodig.

VERANTWOORDELIJK
De bijeenkomst is bestemd voor iedereen die op welke wijze dan ook betrokken is bij de blaasmuziek. Bestuursleden, muzikanten, dirigenten, docenten, componisten en beleidsmakers bij de overheid of vanuit een cultuurcentrum, concoursen of koepelorganisaties zijn van harte uitgenodigd. Allen zijn vanuit hun eigen hoedanigheid verantwoordelijk voor diverse onderdelen van de sector. Daarom is het van belang dat met iedereen besproken wordt wat er nodig is om de toekomst van de blaasmuziek sector in de beide provincies vitaal te maken.

ONDERWERPEN
De ontvangt is vanaf 15.30 uur met muziek door het Noors tubakwartet All about that Bass. De bijeenkomst opent om 16.00 uur.
Onderwerpen zijn:
• inzicht in de sector;
• Inspiratie uit een andere sector/regio;
• interactie om tot oplossingen te komen;
• intentie voor de eerste stap.
De bijeenkomst wordt om 18.00 uur afgesloten. Deelnemers kunnen aansluitend aan de nazit het concert bijwonen van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso met het grote jeugdorkest dat vanuit het project Bloazen Bliksem is samengesteld uit muzikanten van jeugdorkesten uit Groningen en Drenthe.

Praktisch
Netwerkbijeenkomst Fresh Air | donderdag 6 juni, 15.30 uur | De Nieuwe Kolk Assen | aanmelden klik HIER.

Op de foto: Het jeugdorkest tijdens het project Bloazen Bliksem.

Gepubliceerd: 18 MEI 2024 - 10:27
Laatste update: 18 MEI 2024 - 10:34