Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet op Barockfestival in Sittard

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet op Barockfestival in Sittard

Pop en Barok vinden elkaar  van 19 tot en met 23 juni tijdens het Barockfestival Sittard. Op het programma staat onder meer een concert van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet. 

Schouwburg De Domijnen presenteert samen met Sittard Barok ensemble AD MOSAM alweer de derde editie van het Barockfestival Sittard. In 2015 zijn zij gestart met het festival om barokmuziek en de invloed van de barokperiode op onze moderne samenleving nog meer onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. Dit doen ze door je te laten ervaren dat de basis van de ontwikkeling van de muziek haar oorsprong kent in de barokmuziek. Zij laten je graag de crossovers zien en horen tussen barokmuziek en pop/rock/jazzmuziek. 
Het rijk gevulde concertprogramma wordt omlijst door een educatief programma, met o.a. een workshop Beatbox en Zangimprovisatie o.l.v. Pedro Matos en een filmprogramma.  

Donderdag 20 juni (20.00 uur) verzorgt Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK) een concert in de Sint Michielskerk met een gevarieerd programma van Vivaldi tot Gershwin.

 Verder zijn er optredens van Cesar Zuiderwijk, het koor van AD MOSAM, het strijkensemble FUSE, Hans Dulfer Jazzband Sittard en Barok ensemble AD MOSAM m.m.v. countertenor Minho Jeong met de uitvoering van Vivialdi’s Vier Jaargetijden.

Ook is er een masterclass Barokinterpretatie o.l.v. Maarten Engeltjes, tuinconcerten in de stadstuinen van Sittard door ensembles van conservatoria uit Maastricht en Brussel en een Zondags lunchconcert in Kasteel Limbricht. 

Kortom vijf dagen lang klopt in Sittard het barocke hart in kasteel, kerken, stadstuinen en bij De Domijnen.

Klik HIER voor het volledige programma.  

Foto: Feiko Koster

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 29 MEI 2019 - 09:21
Laatste update: 29 MEI 2019 - 09:39