Nieuw bij Adams: festival voor dubbelrietblazers

Nieuw bij Adams: festival voor dubbelrietblazers

Een superinteressant evenement voor beginnende en gevorderde hoboïsten en fagottisten van alle harmonie- en symfonieorkesten in Nederland en België. Muziekcentrale Adams in Ittervoort organiseert in het laatste weekend van oktober voor het eerst een Internationaal Festival voor Dubbelrietblazers.

Het muziekfestival staat volledig in het teken van de hobo en fagot in al hun facetten! Zo komen ook de althobo en de contrafagot uitgebreid aan bod en zijn er activiteiten rond rietenbouw, ademhaling, samenspel, een ergonomische houding, de kunst van het studeren en tal van andere thema’s. Uniek aan dit festival is zijn toegankelijkheid: de workshops en masterclasses zijn voor alle leeftijden, zowel voor de (semi-) professionele als amateurmuzikanten.

Gratis toegankelijk
De vele concerten kun je gratis bijwonen. Wel graag van te voren inschrijven want vol=vol. Zo kun je op zaterdag 29 oktober genieten van een renaissance-ensemble onder leiding van Luk Nielandt (Koninklijke Muntschouwburg Brussel). Kamermuziek van de bovenste plank wordt gebracht door Laurent Lefèvre (Orchestre de l'Opera Paris) en solistische optredens zijn er van kleppers als Lola Descours (Opera Frankfurt), José Antonio Masmano (Orquesta Ciudad de Granada) en Andrea Cellacchi (Concertgebouworkest Amsterdam).
Op zondag 30 oktober staat er een wereldcreatie van Yvonne Troxler op het programma, gebracht door fagottisten Margreet Bongers (Nederlands Kamerorkest), Jos Lammerse (Radio Filharmonisch Orkest) en Freek Sluijs (Radio Filharmonisch Orkest). Laatstgenoemde brengt tevens in samenwerking met de deelnemers aan het festival een werk met tape-recording. Pauline Oostenrijk voert samen met Jos Lammerse een triosonate uit.

Beurs
Ook de uitgebreide beurs met exposanten van alle nationaliteiten is gratis te bezichtigen.
Maak hier kennis met de instrumentbouwers, volg een demo bij Reed Machines, test een groot assortiment aan essen, vraag om professionele feedback en breid je partiturenbibliotheek uit. Kortom: het Internationaal Festival voor Dubbelrietblazers biedt voor ieder wat wils.

Dubbelrietenband
Tot slot kun je ook gratis meespelen met de dubbelrietenband. Je dient wel even te reserveren om zeker te zijn van een plek. Er is rekening gehouden met alle niveaus. Ook beginnende muzikanten zijn dus van harte welkom! Maar ook voor de vergevorderde muzikant zijn mooie werken toegevoegd. Partijen worden op voorhand toegestuurd. Je begint de dag met een warming-up, partiële repetitie gevolgd door de groepsrepetitie en een optreden op het lunchconcert.

Je kunt je tijdens deze twee dagen tegen een kleine vergoeding inschrijven voor diverse workshops en masterclasses als actieve deelnemer of als toehoorder. Laat je twee dagen volledig onderdompelen in de wereld van de hobo en fagot. Aarzel niet en schrijf snel in.

Internationaal Festival voor Dubbelrietblazers | zaterdag 29 en zondag 30 oktober, 9.30 uur | Muziekcentrale Adams Ittervoort | Klik HIER voor uitgebreide informatie. 

Op de foto: Je kunt tijdens het Internationaal Festival voor Dubbelrietblazers meespelen in een dubbelrietenband.

Gepubliceerd: 20 SEP 2022 - 12:48
Laatste update: 20 SEP 2022 - 16:15