Nieuw bij WMC: presentatie deelnemers met pitch

Nieuw bij WMC: presentatie deelnemers met pitch

Je kent ze vast wel. De korte filmpjes waarmee de deelnemers aan het songfestival als inleiding op hun optreden aan het kijkerspubliek worden voorgesteld. In vaktermen: een elevator pitch. WMC 2021 biedt de deelnemers aan de mars- en showwedstrijden de kans om zich met een pitch op het elektronische scorebord van het Parkstad Limburg Stadion aan het publiek voor te stellen. Een korte video waarin de korpsen iets vertellen en laten zien over de plaats waar ze vandaan komen, over hun vereniging of hun show.

Op het scorebord verschijnt normaal gesproken de naam van het korps en de divisie en sectie van optreden. De Calgary Stampede Showband uit Canada liet in 2017 zien al dat het ook wel wat boeiender kan. Terwijl het korps klaar stond voor het optreden, verscheen premier Justin Trudeau op het grote scherm om de muzikanten succes te wensen. Zie bijgaande foto.

Creatieve geesten binnen de verenigingen kunnen dus alvast aan de slag. Maar hou het wel kort: een elevator pitch, de naam zegt het al, is een korte presentatie die niet langer duurt dan de tijd die een lift nodig heeft om van de onderste naar de bovenste etage te gaan.

(Wellicht heeft het Parkstad Limburg Stadion tegen die tijd ook wel een andere hoofdsponsor van het scorebord gevonden).

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 29 DEC 2019 - 11:06
Laatste update: 29 DEC 2019 - 11:11